Puig confia que siga l'última pròrroga per al finançament, però recalca: "El canvi de facto s'està produint"

Guardar

Una de las movilizaciones reivindicanto una financiación justa
Una de las movilizaciones reivindicanto una financiación justa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confiat que la pròrroga de huit mesos per a canviar el sistema de finançament acordat ahir en el Congrés siga "l'última", però ha recalcat: "Aquest canvi del model de facto s'està produint".

Puig, en una entrevista a la cadena Ser recollida per Europa Press, ha recalcat que aquest canvi 'de facto' s'està produint en "el més important" com és la convergència en la despesa perquè és "cert que s'acumula deute en la Comunitat valenciana, però és un deute que formarà part de la negociació del sistema de finançament".

Per tant, "el que s'ha aconseguit des de 2015 fins ara és que la convergència en la despesa real es vaja produint i estar cada vegada més prop de la mitjana, en sanitat i educació ja estem i en serveis socials avançant molt de pressa".

En aquest sentit, ha insistit que en totes les decisions del Govern d'Espanya dels últims mesos "s'ha evidenciat que hi ha un acostament real a les posicions de la Comunitat Valenciana". "Simplement cal escoltar la presidenta de Madrid dient que constantment el Govern d'Espanya està privilegiant a la Comunitat Valenciana, la qual cosa no és cert, simplement ens està tractant millor del que ens tracten en el passat", ha postil·lat.

"NO TINC CAP OBSESSIÓ AMB MADRID, TOT EL CONTRARI"

Preguntat per la seua relació amb Madrid, ha assegurat que no té "cap obsessió", però que el problema és que "l'efecte capitalitat és aquí, el dúmping fiscal és aquí i cal referenciar la necessitat que a Espanya existisca una igualtat efectiva de drets entre els ciutadans", per la qual cosa li agradaria que el Govern d'Ayuso tingués "una actitud més dialogant".

"No tinc cap obsessió, tot el contrari, volem tenir una bona relació amb Madrid i amb els seus ciutadans la tenim perquè són molts els que aposten per la Comunitat valenciana cada any", ha postil·lat.

Destacats