Puig confia que s'aconseguisca un acord sobre el Brexit "el menys lesiu per a la Comunitat Valenciana"

Guardar

ximo puig
ximo puig

El president ha assegurat que, malgrat les incerteses, continua confiant que al final s'aconseguisca un acord sobre el Brexit que siga el menys lesiu per als interessos de la Comunitat Valenciana. "Un Brexit que siga el menys Brexit possible", ha dit el president.

El cap del Consell ha avançat que convocarà les tres comissions de treball que té constituïdes el Consell per a fer seguiment de les conseqüències del Brexit en qualsevol escenari que finalment s'acorde. Els tres grups se centren en turisme, indústria i agroalimentació.

En aquest sentit, el president ha avançat mesures que, independentment de resultat de la negociació, s'adoptaran ja per la Generalitat.

En turisme, donada la importància del Regne Unit com a emissor de turistes a la Comunitat Valenciana, "una vegada passe la pandèmia s'ha d'augmentar la inversió en la promoció de la Comunitat Valenciana en el mercat britànic per a mantenir i si és possible incrementar la nostra quota de mercat", ha assenyalat el president. Cal recordar que un terç dels turistes estrangers són britànics.

Pel que respecta a les empreses, el cap del Consell ha recordat que el Regne Unit és el tercer mercat de la Comunitat Valenciana, amb 1.816 empreses valencianes que exporten regularment per valor de 2.573 milions d'euros [xifres de 2019, últim any sense la distorsió de la covid]. "Estudiarem en col·laboració amb les organitzacions empresarials, programes de suport a l'exportació, ja que precisament el comerç exterior serà clau en l'eixida de la crisi i el mercat britànic continuarà sent estratègic després del Brexit".

Finalment el president ha anunciat una nova reunió amb els residents britànics en la Comunitat Valenciana. Un terç dels britànics que viuen a Espanya el fan en la Comunitat Valenciana, especialment a Alacant. "Volem garantir-los que, com fins ara, continuarem sent una terra hospitalària".

Destacats