Puig confia que la negociació del Botànic II avanç amb "serietat" i es diluïsquen les "fronteres partidàries"

Guardar

puig_ep
puig_ep

El 'president' de la Generalitat en funcions i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha afirmat aquest dijous que espera que les negociacions entre socialistes, Compromís i Unides Podem per a la reedició del govern del Botànic avancen amb "serietat" i "les fronteres partidàries es vagen diluint". "Estem en la normalitat d'un diàleg previ a una investidura", ha asseverat.

Puig ha destacat així el treball d'anàlisi per part de la comissió negociadora a tres bandes, que aquest passat dimecres va mantindre la tercera reunió en la seu de Podem durant més de sis hores. En aquesta trobada es van tancar els acords en feminisme, serveis públics i transició ecològica i lluita contra el canvi climàtic i es va començar a "esbossar" l'arquitectura institucional del futur Consell, a l'espera d'una nova sessió aquesta vesprada en la seu de Compromís.

"Els equips negociadors estan parlant i fent una anàlisi seriosa de quin ha de ser el programa de govern. Per tant, estem en la normalitat d'un dialogue previ a una investidura", ha subratllat a preguntes dels periodistes després de visitar la taula petitòria de la col·lecta contra el càncer instal·lada per l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) davant el Palau de la Generalitat.

Preguntat per si els tres partits tancaran l'acord abans del debat d'investidura, previst per a dimecres que ve en Les Corts, Puig ha insistit que "s'està treballant amb serietat" i en què espera que "finalment s'acordarà en funció de l'interés general".

En aquest context, considera que "més enllà del que són les fronteres partidàries, que s'han d'anar diluint en un procés com aquest, és molt important que cal fer un govern per a tots els valencians i valencianes: els que han votat als partits del govern i els que no".

Arxivat a:

Destacats