Puig assisteix a la Fira Tèxtil de Frankfurt i mostra el suport del Consell al fet que el sector puga optar a les ajudes del Govern d'Espanya davant el preu del gas

"La indústria s'enfronta en l'actualitat a alts costos energètics, per això des del Consell estem recolzant que siga inclosa entre les quals ha de rebre ajuda del govern central per ser intensiva en l'ús de gas", assenyala Joan Calabuig

Guardar

Visita de Ximo Puig a la Fira Tèxtil de Frankfurt en 2020
Visita de Ximo Puig a la Fira Tèxtil de Frankfurt en 2020

El president de la Generalitat assisteix la setmana vinent a la Fira Tèxtil de Frankfurt amb l'objectiu de donar el seu suport a un sector que en la Comunitat Valenciana genera més de 20.000 ocupacions i una producció anual superior als 1.700 milions.

Prèviament, el president es reunirà a Brussel·les amb l'Alt Representant de la Comissió Europea per a Afers exteriors, Josep Borrell, per a tractar temes comuns que afecten la indústria i al teixit productiu de la Comunitat Valenciana.

"En l'actualitat la indústria tèxtil afronta diversos reptes com els alts costos de l'energia, del combustible i la matèria primera. La conjuntura econòmica, les complicacions logístiques i en les cadenes de subministrament estan impulsant al sector a buscar solucions efectives, noves aliances i formes de cooperació i en tot aqueix procés comptaran amb el suport del Consell", ha assenyalat Joan Calabuig.

"Des del govern valencià estem secundant tant l'aposta per la digitalització i la innovació de les empreses, com la reivindicació que la indústria del tèxtil siga inclosa entre les que han de rebre ajuda del govern central per ser intensiva en l'ús de gas", ha assenyalat el director general.

Joan Calabuig ha destacat la importància que el sector siga present en una fira de manera física, després de dos anys de pausa per la pandèmia. "Existeix gran interés per interactuar i compartir experiències cara a cara amb altres fabricants i clients. A més, en l'àmbit dels tèxtils, poder sentir i tocar els productes és un aspecte fonamental i insubstituïble a l'hora de fer negoci", ha assenyalat.

Especialització

El certamen Heimtextil està centrat en roba per a la llar, una especialització que caracteritza també a aquest grup d'activitat en la Comunitat Valenciana. La fira compta amb més de 2.200 expositors procedents de 55 països, i és un referent tant a nivell mundial com a Europa, mercat que aglutina més del 50% de les exportacions de la indústria tèxtil valenciana.

El sector tèxtil valencià representa aproximadament el 23% d'aquesta indústria a Espanya. Està localitzat principalment a les comarques centrals, al voltant de localitats com Muro, Ontinyent, Alcoi, Banyeres o Cocentaina, entre altres.

"L'existència d'un clúster del tèxtil, unida a la presència d'un institut tecnològic com AITEX, contribueixen a reforçar la competitivitat del sector en la Comunitat Valenciana, que últimament s'està especialitzant també en articles d'ús tècnic", ha indicat el secretari autonòmic.

"Aquest grup d'activitat realitza una forta aposta en qualitat, disseny, innovació, tecnologia i productes d'alt valor afegit que han aconseguit mantindre competitivitat, encara en temps d'incertesa", ha explicat Calabuig.

Arxivat a:

Destacats