Puig assenyala la lluita contra la inflació, la captació i inversió de fons europeus, la generació d'ocupació, l'accés a l'habitatge i el reforç de la sanitat pública com a línies prioritàries del 2023

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut una reunió de treball amb els secretaris autonòmics i directors generals de Presidència
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut una reunió de treball amb els secretaris autonòmics i directors generals de Presidència

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que les principals línies d'actuació per a 2023 seran la lluita contra la inflació, la captació i inversió de fons europeus, el rellançament de l'economia i la generació d'ocupació.

Així ho ha assegurat després de mantenir una reunió de treball amb els secretaris autonòmics i directors generals de Presidència de la Generalitat amb la finalitat d'establir les directrius que marcaran el nou any 2023.

El cap del Consell també ha considerat com a línies de treball prioritàries facilitar l'accés a l'habitatge, especialment de les persones joves, i continuar reforçant la sanitat pública.

Respecte a aquesta última qüestió, Puig ha recordat l'objectiu del Consell de reduir les llistes d'espera i "oferir la màxima cobertura a les persones que necessiten atenció sanitària", per a això s'ha aprovat que aquells pacients que hagen de ser sotmesos a una intervenció quirúrgica, per a la qual existisca una demora superior a dos mesos, puguen recórrer a un hospital concertat des del primer dia.

Així mateix, ha fet referència a les actuacions que el Govern valencià està realitzant en matèria d'infraestructures sanitàries, com a hospitals i centres de salut, respecte de les quals ha assegurat que suposen "la major inversió que s'ha produït en la Comunitat Valenciana des de fa anys".

El president ha instat a tot l'equip de Presidència a realitzar un estret seguiment dels efectes de les mesures contra la inflació adoptades per la Generalitat, i que s'han prorrogat per als pròxims mesos, com la rebaixa de taxes del 10%, la suspensió del cànon de sanejament del rebut de l'aigua o la reducció de fins al 80% del preu del transport públic, que continuarà sent gratuït per als menors de 30 anys.

A més, ha demanat que s'estudien noves mesures que puguen aplicar-se en els pròxims mesos perquè, malgrat la seua recent moderació, la inflació constitueix "l'impost més injust que afecta especialment les famílies amb rendes més baixes".

Finalment, Ximo Puig s'ha referit a 2023 com "un any per a l'esperança" i ha assegurat que malgrat les dificultats existeix una "ambició col·lectiva que suma" i que està caracteritzada per "valors profunds com el respecte, la convivència i la unió, que fan fort la societat".

Arxivat a:

Destacats