Puig assenyala la capacitat de la missió al Marroc per a 'obrir camins' en sectors com les renovables, el turisme o la construcció

Guardar

puig-marrruecos
puig-marrruecos

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat la capacitat de la missió comercial al Marroc, que encapçala el Consell, per a "obrir camins" per a les empreses valencianes en sectors com el de l'automoció, les energies renovables, les telecomunicacions, el turisme o la construcció.

Puig ha subratllat "el gran interés" de les institucions i empresaris marroquins a "sumar sinergies" que permeten que "s'òbriguen les oportunitats que existeixen per a les empreses valencianes al Marroc".

El president ha presentat davant la Confederació General d'Empresaris del Marroc (CGEM) una Comunitat Valenciana "oberta, que ha demostrat tarannà exportador" i que "ara vol establir una línia estratègica de col·laboració amb empreses marroquines".

"Es tracta que això siga una operació d'èxit per a totes dues parts", ha afirmat el president, que ha explicat que un dels objectius és que aquestes relacions permeten "generar major ocupació en la Comunitat Valenciana".

En la trobada entre els empresaris marroquins i els representants empresarials de la Comunitat Valenciana el cap del Consell ha destacat els beneficis d'associar-se "amb la regió industrial espanyola que més va créixer a Espanya en 2019", que va augmentar les seues xifres en un 2,1% "malgrat les incerteses econòmiques mundials".

Sobre aquest tema, ha explicat que les exportacions han crescut un 2,2% en l'últim any i han tancat 2019 amb un rècord de vendes a l'exterior de 31.000 milions d'euros.

En aquesta línia, ha subratllat el potencial que tenen les relacions comercials amb el regne alauí i ha reafirmat la voluntat d'"incrementar el global de les relacions comercials" entre el Marroc i la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha incidit en la diversificació de l'economia valenciana, on la indústria suposa el 20% del PIB "amb sectors tan diversos com l'automòbil o el ferrocarril, els taulells, la indústria agroalimentària o el tèxtil i el calçat".

Per això, ha defensat que la indústria valenciana, "que incorpora grans dosis d'R+D" puga ser "un soci de referència per al procés d'industrialització del Marroc".

A més de la reunió amb els líders empresarials marroquins en la CGEM, en la qual han estat presents els consellers de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, el president també ha participat en un desdejuni de treball amb representants de la Cambra de Comerç Espanyola a Casablanca.

Arxivat a:

Destacats