Puig assegura que li "agradaria" que hi haguera Govern en Nadal

Guardar

puig
puig

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha dit que li "agradaria" que en Nadal ja hi haguera un nou Govern a Madrid perquè "durant aquests anys s'ha transitat amb massa incerteses". "Volem un govern que atenga els interessos dels espanyols", ha sostingut i ha precisat: "Això significa igualtat entre els ciutadans i singularitat entre les regions".

Puig s'ha pronunciat així, a preguntes dels mitjans a Alacant, on en el Districte Digital ha presentat al costat de Núria Oliver l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial de la Comunitat Valenciana.

El president valencià ha defensat com a "model d'èxit" l'Estat de les Autonomies front "a una força que vol acabar" amb el model --en referència a Vox--, perquè "ha funcionat molt millor que el que significa el centralisme", model del qual ha dit que "no és intel·ligent".

Per tot això, ha confiat que la "majoria" de les formacions polítiques en el Congrés atenguen "l'interés general".

Així mateix, preguntat pel finançament, Ximo Puig ha considerat que ha de ser una "gran prioritat" d'Espanya "en el seu conjunt", perquè en cas contrari "no es podran prestar els serveis de qualitat". "Ara del que estem pendents és que es puga formar eixe Govern", ha precisat.

Per a Puig, la possibilitat d'una gran coalició "no és una possibilitat per a Espanya", i ha incidit en què podria convertir-se en una "oportunitat" perquè l'extrema dreta tinguera "encara més visibilitat".

"Crec que això no és oportú, i a més, la qual cosa ha votat majoritàriament la ciutadania és un govern progressista", ha seguit per a assenyalar: "No entenc que amb la dreta siga una solució".

Amb tot, ha reclamat a les formacions polítiques anar "més enllà del partidisme" i de la formació d'un Govern ha d'existir "un gran acord" i ha posat l'exemple de l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial, però també cap a l'emergència climàtica. "Han de ser grans acords", per a "no estar sempre en la lluita partidista".

CIUTADANS

Preguntat pels resultats de Ciutadans, Ximo Puig ha assenyalat que la societat "no ha validat" la posició "frontista i de gir a l'extrema dreta" de la formació 'taronja'.

Així mateix, sobre la possibilitat que Ciutadans opte per un canvi a l'Ajuntament i la Diputació d'Alacant, on en aquests moments governen en coalició amb el PP, el president valencià ha dit que li "agradaria" que Ciutadans tornara "als orígens, més centrat" i que això permetera "tindre punts d'acord".

"Sobretot perquè seria beneficiós per a la Comunitat Valenciana i Espanya; però és una decisió que legítimament han de prendre ells, respecte la decisió que adopte qualsevol partit polític", ha continuat.

Destacats