Puig aposta per una transició ecològica "que garantisca l'ocupació i atalle l'amenaça climàtica"

Guardar

puig-transicion-ecologica
puig-transicion-ecologica

El president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha apostat per treballar "per una transició ecològica justa que garantisca l'ocupació i atalle l'amenaça climàtica".

Així ho ha assenyalat el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, durant la jornada 'La Transició Energètica: una Oportunitat' celebrada a València i organitzada per l''Espai de Reflexió María Cambrils', segons han recollit els socialistes en un comunicat.

En aquest sentit, Ximo Puig ha considerat que els dos pilars fonamentals de la sostenibilitat són "mantindre l'ocupació, i, al mateix temps, deslliurar-nos de l'amenaça de l'emergència climàtica".

Així mateix, el president de la Generalitat ha indicat la necessitat que "el gran pacte verd valencià estiga alineat amb el Green New Deal europeu" i ha explicat que, en tot aquest procés de transició energètica "no es pot deixar a ningú al marge", per la qual cosa ha demanat que "el creixement i la sostenibilitat vagen compassats".

Ximo Puig també ha apel·lat a la "corresponsabilitat" en la lluita contra el canvi climàtic i ha assenyalat que a pesar que els governs tenen més pes "la responsabilitat individual és molt important". En aqueix sentit, el president ha explicat que la Generalitat Valenciana ja ha pres partit en aquesta lluita i s'ha marcat com a objectiu "que l'any 2023 que tots els edificis públics siguen sostenibles i amb energia neta".

El secretari general dels socialistes valencians ha incidit en la preocupant situació d'emergència climàtica que viu la Comunitat: "La zona del Mediterrani és la zona zero i no estem parlant del que passarà en el futur, sinó del que ja està passant" i ha explicat que aquest canvi climàtic "té conseqüències i acaba alterant també les condicions de l'economia i de la societat".

D'altra banda, Ximo Puig ha recordat que la lluita contra el canvi climàtic "també passa per acabar amb el bloqueig burocràtic que existeix a vegades amb les energies renovables" i ha volgut posar en valor en pla 'Agilita' per a portar tot això a cap.

Finalment, Puig ha reiterat que no es pot permetre "una altra revolució que acabe afectant la igualtat": "Si el desitjable és el creixement i la sostenibilitat, la solució per a lluitar contra l'emergència climàtica és la socialdemocràcia", ha conclòs.

L'acte s'ha iniciat amb un col·loqui sota el nom "Cap a un nou model de participació en el mercat de l'energia. Comunitats d'Energia. Del consumidor passiu al prosumidor" en el qual han participat la secretària de Creixement i Ocupació de la CEN del PSPV-PSOE, Blanca Marín; la secretària de Canvi Climàtic de la CEN del PSPV-PSOE, María Diago; el president d'AVASEN, Marcos Lacruz; l'alcalde Llíria, Manolo Civera i l'expresidenta d'ASGECO, Ana Ceballo.

Després d'aquest col·loqui, ha tingut lloc el diàleg "La transició energètica, una transició justa i una oportunitat de desenvolupament industrial" on ha participat el president Ximo Puig; la directora general d'Indústria, Energia i Mines, Empar Martínez; el secretari general d'Indústria del Mincotur, Raül Blanco; el president d'Ampere Energy, Afela I Aeden, Vicente López-Ibor Major i el secretari general de la UGT-PV, Ismael Sáez.

Arxivat a:

Destacats