Puig aposta per pensar en el futur i en la reconciliació "sense oblidar mai" a les víctimes d'ETA

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat aquest dimecres per "pensar en el futur" i en la "reconciliació" però "sempre sense oblidar" a les víctimes del terrorisme d'ETA i ha reconegut que "afortunadament, deu anys després, s'ha transitat a un espai de pau i convivència".

Així s'ha pronunciat en aquests termes a Elx (Alacant) en declaracions als mitjans en ser preguntat pel desé aniversari del fi de la banda terrorista i l'"impacte" que va tindre ETA en la Comunitat Valenciana.

Sobre aquest tema, Puig ha assenyalat que el terrorisme era el problema "més important i greu" que tenia Espanya fa deu anys perquè "afectava la vida de milers i milions de persones que estaven amenaçades".

"Afortunadament, deu anys després, veiem com hem transitat a un espai de pau i convivència, i això és fonamental, sempre sense oblidar a les víctimes", ha afegit. "Els valencians, a més, tenim records de persones molt estimades i volgudes que van ser assassinades d'una manera espantosa i amb una crueltat enorme", ha lamentat.

Per això, ha insistit que "mai oblidarem a les víctimes del terrorisme d'ETA i el que va passar, però volem pensar en el futur i en la reconciliació i en l'esperança que s'ha vist durant aquests deu anys".

Arxivat a:

Destacats