Puig anuncia que la Generalitat augmentarà les places fixes en Sanitat l'any vinent

Guardar

Imatge del personal sanitari en un hospital
Imatge del personal sanitari en un hospital

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat augmentarà les places fixes l'any vinent per a "reforçar el sistema de salut pública de qualitat" i ha afirmat que la voluntat de l'Administració autonòmica és "mantenir el màxim de contractes mentre dure la pandèmia". "Necessitem més personal", ha remarcat.

Així ho ha manifestat Puig en declaracions als mitjans en l'acte de celebració de l'1 de Maig a València, on ha insistit que les places estructurals són "fonamentals" i ha defensat que el sistema públic de Sanitat "necessita a més persones de manera permanent".

Preguntat per les declaracions del sotssecretari regional del PPCV, José Juan Zaplana, que ha denunciat que la Conselleria de Sanitat "planteja reduir quasi un 50 per cent les places de reforç" de treballadors sanitaris per la pandèmia, la qual cosa, segons el 'popular', suposaria una reducció de 9.309 a 5.337 professionals, Puig ha apuntat que poden haver-hi places, "sobretot" de caràcter administratiu, que, en un moment puntual, "poden tindre un condicionant determinat".

Puig ha indicat que aquest augment de les places estructurals en Sanitat de cara al pròxim any és una qüestió que l'Administració autonòmica "està estudiant".

En qualsevol cas, ha defensat que la voluntat de la Generalitat és "la pròrroga substantiva de la immensa majoria de contractes" de reforç per la pandèmia, així com "treballar amb els sindicats per a generar l'augment estructural de la plantilla sanitària".

Destacats