Puig anuncia 1.786 milions per al Pla Ariadna, "el major pla per a facilitar el lliure projecte de vida i d'emancipació als joves"

El Pla Ariadna tindrà 26 actuacions dividides en sis eixos i fons que provindran de la Generalitat i d'Europa

Guardar

Gent jove al carrer
Gent jove al carrer

L'aposta pels més joves ha sigut una altre dels eixos que han centrat el discurs de Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, en el seu discurs en el Debat de Política General. En aquest sentit, el cap del Consell ha anunciat una inversió de 1.786 milions d'euros en el pla de joventut Ariadna, amb l'objectiu de "facilitar el lliure projecte de vida i emancipació dels joves" i que l'"ascensor social" per a aquest col·lectiu "torne a funcionar".

Un projecte que, segons Puig, "pretén ser un fil per a ajudar el 20% de la població a eixir d'aquest segon laberint que els amenaça: la segona crisi en una dècada".

Aquest programa, establit entre 2021 i 2027 i que s'ha treballat durant mesos amb el Consell de la Joventut, tindrà 26 actuacions dividides en sis eixos i fons que provindran de la Generalitat i d'Europa.

L'ocupació serà el principal eix, amb 1.000 milions per a programes d'ocupació juvenil; una aposta de 500 milions en educació i cultura centrada en la Formació Professional i 141 milions per a un pla de xoc en salut mental i promoció de l'esport.

També es destinaran 57 milions per a accés al lloguer, altres 67 per a participació i inclusió en el medi rural i ajudes per al transport sostenible en mobilitat. Puig ha incidit en què 2022 serà l'Any Europeu de la Joventut i que a la Comunitat Valenciana serà un punt d'inflexió "perquè l'ascensor social per als joves torne a funcionar" gràcies al "major pla per a facilitar-los el lliure projecte de vida i d'emancipació".

Arxivat a:

Destacats