Puig acusa Ayuso i al PP d'un partidisme "amoral" i d'estar en campanya per judicialitzar els fons europeus

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha acusat aquest divendres al govern de la Comunitat de Madrid d'Isabel Díaz Ayuso i al PP de seguir un "partidisme amoral" en judicialitzar el repartiment de fons europeus a les autonomies, alguna cosa que ha atribuït a la campanya de les eleccions de Castella i Lleó del 13 de febrer.

"Un partit amb voluntat de govern no actua així", ha advertit el també líder del PSPV en declaracions als mitjans, i ha subratllat que la distribució realitzada pel Govern és "absolutament transparent i equitativa".

Així ha rebutjat, després de signar acords amb regants sobre fons europeus, la decisió d'Ayuso de presentar un recurs davant el Tribunal Suprem contra l'executiu de Pedro Sánchez pel repartiment dels diners de la UE de manera "addicional i arbitrària". Els 'populars' estan en contra de la concessió de nou milions d'aquests fons a Euskadi, Navarra, Extremadura i la Comunitat.

Puig ha advertit que el recurs de Madrid és un exemple de l'"oposició irresponsable" que veu com un problema greu que pateix Espanya, a més de denunciar que el PP haja "entorpit l'èxit" dels fons europeus per a l'eixida de la crisi.

Per contra, ha defensat que la Generalitat aspira a rebre els fons que li corresponen de manera "digna i ordenada" i per això presenta els projectes corresponents. Ha posat com a exemple els diners d'Europa destinat a regadius en els quals Andalusia és la primera beneficiada i la Comunitat la segona, mentre ha recordat que Madrid va ser la que més es va beneficiar del primer tram del repartiment en ser la que més va patir l'impacte de la pandèmia.

Al seu judici, és molt indignant que Madrid porte els fons als tribunals quan es beneficia de l'"efecte capitalitat" en concentrar la majoria d'institucions de l'Estat, la qual cosa veu com una voluntat d'"enfrontament permanent" amb el Govern en lloc de defensar els interessos reals de la població.

En clau valenciana, el president ha retret l'oposició del PPCV en sumar-se a les crítiques, ja que el seu líder, Carlos Mazón, va assegurar que tant Ayuso com el 'baró' gallec Alberto Núñez Feijóo "estan defensant a la seua terra". "És molt lamentable que sempre es posen al costat del partit i no de la Comunitat Valenciana", ha recalcat.

"POLÈMICA ARTIFICIAL"

Per tot això ha urgit als 'populars' a deixar aquest "pur partidisme de més curt termini impossible" i aquesta "polèmica artificial en el context de la campanya electoral de Castella i Lleó", ja que ha criticat que estan en campanya permanent i contra la voluntat d'un país cohesionat.

Preguntat pel suport de Pablo Casado, a la decisió d'Ayuso --el líder del PP va arribar a afirmar que el repartiment dels fons europeus "pot portar a la corrupció"--, Puig ha remarcat que "el problema no són les seues guerres internes, sinó que un partit amb voluntat de govern no actua així". Ha recordat que seguim en pandèmia i que fa falta la unitat dels partits per a eixir de la crisi.

Arxivat a:

Destacats