Puig abrigalla a Espadas: "diumenge que ve Andalusia es juga avançar o obrir-li la porta a l'extrema dreta"

Guardar

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, en el fòrum 'Governança socialista en les comunitats autònomes'
El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, en el fòrum 'Governança socialista en les comunitats autònomes'

El 'president' de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que "diumenge que ve Andalusia es juga avançar amb un govern de progrés o obrir-li la porta a l'extrema dreta", i ha reivindicat que els socialistes han de "ser capaços de generar una nova esperança".

"Hem d'aprofitar totes les oportunitats per a aconseguir més ocupació, més igualtat i nous horitzons per als joves, i amb treball, solidaritat i cooperació aconseguirem que Espanya continue avançant en qüestions tan fonamentals com és l'ocupació i la igualtat", ha expressat aquest diumenge en el marc d'un acte de campanya del candidat del PSOE a la Presidència de la Junta a les eleccions al Parlament d'Andalusia de 19 de juny, Juan Espadas.

Puig ha assistit al fòrum 'Governança socialista en les comunitats autònomes', celebrat a Còrdova, al costat dels presidents socialistes d'Astúries, Adrián Barbón; La Rioja, Concha Andreu; Aragó, Javier Lambán; Extremadura, Guillermo Fernández Vara; Balears, Francina Armengol, i Canàries, Ángel Víctor Torres.

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha subratllat que "diumenge que ve Andalusia es juga avançar amb un govern de progrés o obrir-li la porta a l'extrema dreta", i ha assegurat que "els valencians i els andalusos tenen en comú, entre altres coses, l'ambició per l'autogovern".

"En aquest moment, tothom està mirant si a Andalusia som capaços de generar una nova esperança, perquè això és el que hem de fer cada dia i el que des del PSOE intentem fer jugant totes les oportunitats i fent les coses tan bé com siga possible", ha manifestat.

Davant els comicis al Parlament d'Andalusia que se celebraran diumenge que ve 19 de juny, Puig s'ha dirigit al candidat socialista: "Des del poble més xicotet de la Comunitat Valenciana fins al poble més gran d'Astúries, tots estem amb tu".

"En la Comunitat Valenciana hem passat de ser el paradigma de la corrupció durant els governs del Partit Popular, a ser una terra d'oportunitats i esperança capaç de mirar al futur, amb inversions tan importants com la instal·lació de la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt", ha manifestat.

UN GRAN PACTE ENERGÈTIC

D'altra banda, el secretari general del PSPV-PSOE ha apostat per aconseguir "un gran pacte energètic basat en el creixement, la sostenibilitat i els serveis públics potents". "No hi haurà progrés sense un planeta respectat, per això urgeix buscar fonts d'energia barates, pròximes i respectuoses amb el medi ambient", ha alertat.

Finalment, ha insistit que "la transició energètica ha de servir per a garantir l'autonomia energètica durant la dècada vinent", al mateix temps que conclòs que "no hi haurà progrés en un planeta on no es respecte la justícia social".

Arxivat a:

Destacats