PSPV i Xàtiva Unida acorden governar Xàtiva en el Pacte de l'Almodí

Roger Cerdà serà investit aquest dissabte alcalde de Xàtiva per a la pròxima legislatura mentre que Amor Amorós ostentarà la primera tinença d'alcaldia

Guardar

Equip de govern de Xàtiva per a la legislatura 2023-2027
Equip de govern de Xàtiva per a la legislatura 2023-2027

Roger Cerdà serà investit aquest dissabte com a alcalde de Xàtiva per a la legislatura 2023-2027, després que aquest divendres s'haja ratificat l'acord per al govern de la ciutat en el Museu de l'Almodí. L'acord ha estat subscrit pel PSPV-PSOE i Xàtiva Unida, i estableix la col·laboració entre totes dues formacions polítiques per a garantir l'estabilitat i el desenvolupament de polítiques progressistes en el municipi.

El 'Pacte de l'Almodí' reflecteix el compromís de totes dues formacions de treballar en equip, integrant als representants de tots dos partits polítics. Es constituiran tres àrees de coordinació, dues encapçalades per regidors del PSPV-PSOE i una per un regidor de Xàtiva Unida.

Quant a les àrees de gestió, el PSPV-PSOE s'encarregarà d'Hisenda, Benestar Social i Sanitat, Joventut, Promoció Econòmica, Obres i Serveis Públics, Urbanisme i Patrimoni Històric, Turisme, Fira i Festes, Esports, Recursos Humans i Seguretat Ciutadana. Per part seua, Xàtiva Unida gestionarà les àrees d'Educació i Igualtat, Participació, Transparència i Modernització, Cultura, i Transició Ecològica i Mobilitat.

L'equip de govern mantindrà una agenda de reunions periòdiques amb la participació de tots els regidors per a col·laborar en l'acció de govern, compartir línies d'actuació i cohesionar els equips de treball.

Els pilars del Pacte de l'Almodí se centren en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, amb especial atenció a la pacificació del trànsit, l'accessibilitat en els espais públics i la renovació de la xarxa de distribució d'aigua. També es preveu la recuperació d'edificis patrimonials, la posada en valor de la cultura i el patrimoni històric i natural de la ciutat, la regeneració del nucli antic i la millora de les instal·lacions esportives i parcs infantils.

Tant el socialista Roger Cerdà com Amor Amorós, portaveu de Xàtiva Unida, han expressat la seua satisfacció pel resultat del Pacte de Govern i han destacat la importància de treballar en equip per a defensar els avanços reeixits en polítiques socials durant els últims anys i per a impulsar el progrés de Xàtiva. Tots dos han subratllat la voluntat de superar diferències i unir esforços en benefici de la ciutadania.

Arxivat a:

Destacats