PSPV valora els compromisos clars de Montero en finançament

Guardar

corts_pleno
corts_pleno

El PSPV ha valorat aquest dimecres els compromisos que la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha expressat "amb tota claredat" en matèria de finançament per a equiparar als valencians amb la mitjana nacional, mentre Compromís espera que "es convertisquen en fets al més prompte possible" i Unides Podem reclama el "compromís real" dels socialistes.

Així ho han manifestat els síndics en Les Corts de les tres formacions que conformen el Govern del Botànic, en ser preguntats per la visita de la ministra, que aquest dimecres ha mantingut una reunió a València amb el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, i els secretaris generals de CCOO-PV, Arturo León, i d'UGT-PV, Ismael Sáez.

Des del PSPV, Manolo Mata ha ressaltat que Montero haja explicat "amb tota claredat" que està ajudant a resoldre els problemes quotidians dels valencians amb el FLA i l'extraFLA, que encara que admet que "això no és el millor sistema" sí que creu que "conjunturalment és bo". A més, "es compromet amb un model de finançament que ens equipare a la mitjana nacional i que hi haja una solució per al deute", ha subratllat Mata.

Al seu judici, "mai s'ha dit amb tanta claredat per un membre del Govern d'Espanya que els valencians tenim un problema i que un govern progressista encapçalat per Pedro Sánchez pot ser una gran solució", ha apuntat.

Per part seua, el síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha valorat que la ministra Montero "ha defensat moltes posicions determinades en els acords del pacte del Botànic". Això sí, "volem que més que un anunci o unes declaracions, es convertisquen en fets l'abans possibles", sobretot pel que fa a finançament i deute històric, ha remarcat.

LIQUIDACIÓ DE L'IVA

A més ha assenyalat que a la Comunitat Valenciana li vindria molt bé que "igual que s'han fet els lliuraments a compte de 2017, també es fera la liquidació de l'IVA d'aquests anys perquè els valencians i valencianes tinguem al més prompte possible aqueixos recursos que serveixen per a millorar la vida de les persones".

La liquidació de l'IVA suposaria uns 280 milions d'euros, ha precisat Ferri, per la qual cosa li ha reclamat a Montero "que faça el mateix que ha fet amb els lliuraments a compte de l'IRPF i que ens arriben aquests recursos per a fer polítiques per als valencians i valencianes".

Des de Unides Podem, la síndica, Naiara Davó, ha posat l'accent que "fa massa temps, ja que venim denunciant el maltractament que suposa l'infrafinançament" en la Comunitat Valenciana i ha instat a "escometre la reforma del sistema de finançament", alguna cosa que el que ha demanat "el compromís real del partit socialista". "Continuem defensant a més, com ha fet hui la ministra Montero, la necessitat d'elaborar uns nous pressupostos que demostren la fortalesa i l'estabilitat del Botànic", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats