PSPV replica al PP que "quasi tots" els expedients de liquidació prescrits corresponen a la seua etapa en el Consell

Guardar

El portaveu d'Hisenda del Grup Socialista en Les Corts i secretari d'Organització del PSPV-PSOE José Muñoz
El portaveu d'Hisenda del Grup Socialista en Les Corts i secretari d'Organització del PSPV-PSOE José Muñoz

El portaveu socialista d'Hisenda en Les Corts, José Muñoz, ha subratllat aquest dissabte "quasi tots els expedients de liquidació prescrits que denuncia el grup 'popular' corresponen a l'època del PP en el Consell".

Muñoz ha lamentat en un comunicat l'"alarmant desconeixement" de la diputada del PP Mayte Parra, que ha acusat al conseller d'Hisenda, Vicent Soler, d "apujar els impostos als valencians en 1.564 milions d'euros, un 15,8% més, per a obtenir més recaptació, mentre prescriuen expedients de liquidació per falta de personal".

Sobre aquest tema, el socialista ha assegurat que "la pràctica totalitat dels informes corresponen a l'època del govern del PP" en anteriors legislatures de la Generalitat Valenciana, si bé ha recordat que el mateix conseller "ja va explicar les dades a Parra aquesta setmana en una pregunta parlamentària".

Dades que "pel que sembla, al PP li costen assumir", ha criticat, i ha recalcat que "en 2017 es va fer un gran esforç per a depurar les liquidacions prescrites". Segons Muñoz, aqueix treball va concloure que "dels 55 milions d'euros anul·lats per liquidacions prescrites, solament 17.000 euros corresponien al període 2015-2017; la resta venien heretades d'exercicis de 20 anys arrere".

Per tant, al seu judici, "les declaracions de la diputada del PP són en realitat una moció de censura a l'anterior Consell del PP, on s'asseia l'actual presidenta del seu partit, Isabel Bonig, que va prendre decisions desastroses per a tots els valencians".

Respecte al personal de la Generalitat, el diputat ha explicat que "els interins de Tributs no podien signar liquidacions d'impostos" mentre "l'actual Consell, que sí que està actuant per a lluitar contra el frau fiscal, aposta per reforçar l'administració tributària: Si tots contribueixen com correspon, al final tots pagarem menys".

Sota aquest prisma, ha defensat que "el Govern de Ximo Puig va decidir apostar per una professionalització de l'administració tributària, amb personal especialitzat que haja obtingut la seua plaça per oposició, en lloc del model del PP, amb interins; és a dir, amb personal que no havia acreditat els seus mèrits per als llocs, ja que a vegades va accedir al mateix amb una simple entrevista".

"AFANY QUASI MALALTÍS PER MENTIR"

Per tot açò, el socialista ha retret "l'afany quasi malaltís del PP per mentir" en matèria d'impostos i ha aplaudit el canvi aplicat per la Generalitat en matèria fiscal.

"Quan va arribar l'actual Consell, la Comunitat tenia un dels sistemes impositiu més regressius d'Espanya: les rendes mitjanes i baixes pagaven més que en altres comunitats autònomes, mentre les altes pagaven menys", ha il·lustrat, per a remarcar que "afortunadament, el canvi de govern va facilitar un canvi en el sistema, més just, més equitatiu i més progressista, en el qual els qui més paguen són els qui més tenen".

Arxivat a:

Destacats