El PSPV-PSOE urgeix a Mazón a activar de manera urgent els protocols de cooperació internacional per a prestar recursos i ajuda humanitària davant el greu terratrémol del Marroc

Guardar

Rebeca Torró, síndica del PSPV PSOE en Les Corts, en una entrevista amb Europa Press (Jorge Gil)
Rebeca Torró, síndica del PSPV PSOE en Les Corts, en una entrevista amb Europa Press (Jorge Gil)

La síndica del PSPV-PSOE en Les Corts, Rebeca Torró, ha urgit a Carlos Mazón a activar "de manera imminent i urgent" els protocols corresponents de cooperació internacional per a prestar recursos i ajuda humanitària davant el greu terratrémol del Marroc.

Sobre aquest tema, ha manifestat la seua "consternació" per la tragèdia i ha qüestionat "per què la Generalitat Valenciana encara no ha fet un pas per a posar-se a disposició" del país veí. "El Marroc acaba de viure la tragèdia més gran de la seua història i és d'una falta d'humanitat inaudita que el Consell encara no haja actuat ni manifestat la voluntat de cooperar", ha manifestat Rebeca Torró després de subratllar que "mentre que altres comunitats autònomes ja han fet un pas al capdavant, ací la Generalitat continua callada 24 h després del terratrémol". "Mazón té un seriós problema governant amb la ultradreta, als qui ha entregat totes les competències en matèria d'emergències", ha subratllat.

Per això, la síndica ha avançat que els i les socialistes registraran en seu parlamentària iniciatives per a instar el Consell a actuar de manera immediata i a aclarir si s'ha fet algun pas per a posar-se en contacte, des del Govern valencià, amb els serveis consulars o s'ha activat algun mecanisme de col·laboració.

A més, ha recordat que fa només uns mesos, davant els terratrémols de Turquia i Síria, "el Govern de Ximo Puig es va posar a treballar des del minut zero amb els serveis diplomàtics i els cossos d'emergències per a enviar efectius i tots els recursos disponibles als territoris afectats". "La diferència és que abans governava Ximo Puig, ara ho fa Carlos Mazón, que 24 h hores de la greu tragèdia al Marroc, encara no ha prestat la mínima ajuda, demostrant que no respecta ni els mínims principis de solidaritat i humanitat que s'esperen d'un Govern", ha conclòs.

Destacats