El PSPV-PSOE urgix al Consell al fet que reprenga el programa per a la rehabilitació de barris per a no perdre el finançament europeu de 140 milions d'euros

Guardar

La portaveu d'Assumptes Europeus del PSPV-PSOE en les Corts, Cristina Martínez
La portaveu d'Assumptes Europeus del PSPV-PSOE en les Corts, Cristina Martínez

La portaveu d'Assumptes Europeus del PSPV-PSOE en les Corts, Cristina Martínez, ha presentat una Proposició no de Llei (PNL) en la qual insta el Govern valencià a reactivar la tramitació dels projectes del Programa de Barris, del qual es beneficiarien fins a 23 municipis de la Comunitat Valenciana, ja que de no fer-ho es perdrien els més de 140 milions d'euros de fons europeus previstos.

La diputada socialista ha lamentat que "es vaja a perdre esta inversió per la mala gestió i inacció de l'executiu de Carlos Mazón". "La Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge ni tan sols ha facilitat informació de l'estat de les tramitacions als ajuntaments", ha assegurat Martínez. "El Consell ha de donar explicacions als municipis que formen part del programa i als quals ha abandonat", ha afegit.

Així mateix, Martínez ha recordat que el Programa de Barris "hauria de ser una prioritat per al govern autonòmic" que, tristament, "ha fet un ús irresponsable dels fons europeus i ha posat en risc una gran oportunitat per a apostar per la rehabilitació i renovació dels nostres municipis".

En la iniciativa presentada pel PSPV-PSOE, també exigix establir comunicació amb el Govern d'Espanya per a garantir el temps suficient per a executar els fons, així com rendir comptes i acompanyar als 23 ajuntaments beneficiaris, per a complir amb el programa de la millor manera possible.

Arxivat a:

Destacats