El PSPV-PSOE reivindica "el poder del municipalisme" com a eina de futur en l'obertura del seu congrés a Benicàssim

La ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegria, assegura que "anem a treballar amb serenitat perquè Diana siga la pròxima presidenta de la Generalitat en 2027"

Guardar

Pilar Alegria i Diana Morant durant l'obertura del congrés del PSPV-PSOE
Pilar Alegria i Diana Morant durant l'obertura del congrés del PSPV-PSOE

El PSPV-PSOE ha reivindicat hui "el poder del municipalisme" com a eina de futur i ha defensat que "des del municipal tenim la gran tasca de contraposar models i ser altaveu de la política útil". Així s'han manifestat aquest divendres els socialistes valencians durant el primer acte de la programació del Congrés de Benicàssim en el qual han reflexionat sobre el paper del municipalisme en el qual ha participat la ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegria, el vicepresident de la FVMP, Rubén Alfaro, i els portaveus socialistes de la FVMP, Tania Baños i Robert Raga.

En aquest sentit, la ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegria, ha assenyalat que "tenim la força més potent que podem tindre, que és el suport i els espanyols" i ha reclamat que "enfront del soroll que alguns volen generar, els socialistes hem d'aportar calma, templera i propostes". A més, ha defensat que "tenim per davant una legislatura per a seguir promovent projectes, drets i fomentant la convivència" i ha assegurat que "els socialistes anem a treballar amb serenitat perquè Diana siga la pròxima presidenta de la Generalitat en 2027". "En el 2027 celebrarem que tindrem la primera presidenta de la Comunitat Valenciana i allí estarem amb tu, Diana".

Per la seua banda el vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i alcalde d'Elda, Rubén Alfaro, ha titllat de "lamentable que siga la ultradreta qui està escrivint la cultura política de la Generalitat Valenciana" i ha recordat que "amb el PP-VOX els municipis estem perdent oportunitats". Així ha explicat que amb el vot en contra del Partit Popular al sostre de despesa "ho paguem els municipis perquè ara tenim menys oportunitats i menys inversions" i ha remarcat que "es convertirà en retallades en polítiques socials, culturals i d'infraestructures".

Foro de municipalismo del PSPV PSOE
Fòrum de municipalisme del PSPV-PSOE

LA RESISTÈNCIA

En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat el portaveu socialista de FVMP i alcalde de Riba-roja, Robert Raga, qui ha assegurat que "hem de seguir exigint i reivindicant les nostres conquestes socials" i ha posat en valor el treball que es fa des de la Federació i els ajuntaments on "lluitem contra el canvi climàtic, per la igualtat i pel futur". "Nosaltres seguim treballant mentre les dretes intentar destruir l'arquitectura municipalista que hem creat", ha subratllat.

Finalment, l'alcaldessa de la Vall d'Uixó i portaveu de la FVMP, Tania Baños, ha indicat que "els alcaldes i alcaldesses hem de contraposar models des del local i és que si tenim un Consell negacionista nosaltres hem d'apostar per l'agenda 2030 i mirar a Europa o si ells neguen la violència de gènere i eliminen un fòrum sobre dones a València nosaltres fem de la política d'igualtat una qüestió transversal". A més, ha assegurat que "la diferència entre ells i nosaltres és que en el nostre model ells sí que caben i nosaltres en el seu no": "Em vaig a deixar la pell perquè en 2027 recuperem un govern progressista".

Destacats