El PSPV-PSOE reivindica la memòria com a eina per a "dignificar a tots aquells que van lluitar per la llibertat"

Guardar

Acte del PSPV en el Paredó de España
Acte del PSPV en el Paredó de España

El PSPV-PSOE ha reivindicat la memòria com a ferramenta "per a dignificar a tots aquells que van lluitar per la llibertat" enfront d'una "falsa concòrdia que vol destruir la convivència". Així ho han assenyalat els socialistes valencians que, com cada 14 d'abril, han acudit a la Paredassa d'Espanya a Paterna per a homenatjar les víctimes de la guerra i la dictadura franquista.

En l'acte d'homenatge en el qual ha intervingut el vicesecretari general del PSPV-PSOE, Carlos Fernández Bielsa, l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo i el president del grup Recuperació de la Memòria Històrica, Matías Alonso, entre altres, també s'ha criticat l'anomenada "llei de concòrdia" de Mazón, una norma que "dignifica el franquisme i és un atemptat directe a la memòria de les víctimes".

L'expresident de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat que la memòria "és necessària per a la dignitat de tota la societat" i ha assegurat que "quan hi ha intents d'acabar amb la reconciliació, és el moment de dir que els valors i la memòria de totes les persones assassinades no es poden tapar". Sobre la Llei de la Concòrdia, Ximo Puig ha destacat que és "un pas arrere" perquè "no pot haver-hi convivència sense memòria": "Desnaturalitza el mateix valor de la paraula concòrdia, l'objectiu d'esta llei és destruir la concòrdia".

Per part seua, el vicesecretari general del PSPV-PSOE, Carlos Fernández Bielsa, ha destacat que vivim "un moment molt perillós per a la democràcia", ja que la llei impulsada per PP i Vox per a acabar amb la Memòria Democràtica "posa en risc els valors de tots aquells que van lluitar per la igualtat i la llibertat". Per tot això, ha destacat que des del Partit Socialista "treballarem per a impedir-ho". Així mateix, Bielsa també ha lamentat que el Partit Popular siga "ostatge de la ultradreta i de les seues posicions sectàries": "És indecent que presenten una falsa llei de concòrdia que dignifica la dictadura i tracta de reescriure la nostra història".

El síndic del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha posat en valor l'acte com un "reconeixement per a aquells que van lluitar per la democràcia" i ha destacat la necessitat que "continuem dignificant la seua memòria": "Hi ha un atemptat directe per part de Mazón a la memòria de les víctimes i per a dignificar el franquisme, és un pas arrere en termes democràtics". Finalment, Muñoz ha destacat que "a molts dels quals van lluitar per les llibertats els van assassinar, però mai van ser capaces d'assassinar les seues idees" i ha assegurat que des del PSPV-PSOE "combatrem amb totes les armes democràtiques eixe intent de fer una Espanya del passat i una Comunitat Valenciana del passat".

Destacats