El PSPV-PSOE reclama "no fer ni un pas arrere" enfront de la LGTB-fòbia: "Demanem tolerància zero davant els discursos d'odi en l'esport"

Guardar

Una bandera LGTBI+
Una bandera LGTBI+

El PSPV-PSOE ha reclamat hui "no fer ni un pas arrere" en la lluita per la diversitat en l'esport, amb motiu del Dia Internacional contra la LGTB-fòbia en l'Esport que se celebra aquest 19 de febrer. Així ho ha expressat el secretari de LGTBI del PSPV-PSOE, Damián López, qui ha explicat que els i les socialistes "demanem tolerància zero davant els discursos d'odi en aquest àmbit".

En aquest sentit, López ha apostat perquè "l'esport siga una eina per a la inclusió enfront de la intolerància en la qual segueix instal·lada l'extrema dreta i part de la dreta": "L'esport té un valor social molt important i, per això, ha d'actuar com a mitjà d'integració social per a potenciar la diversitat".

A més, el secretari de LGTBI del PSPV-PSOE ha destacat que "encara hi ha esportistes que es veuen obligats a amagar la seua vertadera identitat perquè l'homosexualitat continua sent un tabú en aquest àmbit". "Ho hem vist recentment amb el futbolista txec Jakub Jankt, que en 2023 s'ha convertit en el primer futbolista de la Lliga Espanyola a dir obertament que és gai", ha ressaltat.

Finalment, López ha reivindicat "la necessitat de continuar implementant mesures en tots els àmbits, especialment en l'esport, per a erradicar per complet la LGTB-fòbia": "Hem avançat molt en els últims anys, però els i les socialistes no deixarem de treballar per la igualtat i la diversitat fins que totes les persones se senten lliures i no hagen d'amagar els qui són realment", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats