El PSPV-PSOE reclama a Les Corts que blinden en els Pressupostos de la Generalitat el model valencià de lluita contra la violència de gènere

Guardar

Alicia Andújar
Alicia Andújar

El PSPV-PSOE ha exigit a Mazón que "garantisca el funcionament del model valencià de lluita contra la violència de gènere". Així s'ha manifestat la portaveu de Justícia del PSPV-PSOE en Les Corts, Alicia Andújar, qui ha defensat que "el nostre model és pioner a Espanya i exemple a seguir per a moltes comunitats, el Consell no pot continuar ignorant a les víctimes de violència de gènere per a acontentar els seus socis d'ultradreta".

En aquest sentit, Andújar ha criticat que la consellera de Justícia, Elisa Núñez, "no ha trobat el moment per a reunir-se amb els responsables d'unes oficines que han atés a més de 90.000 víctimes des de la seua creació, però sí amb l'alcalde de Nàquera, que veta els minuts de silenci per les víctimes de violència de gènere". "És inacceptable i deixa clar una vegada més que el PP és ostatge dels seus socis d'ultradreta, cada dia és més difícil diferenciar-los", ha insistit.

Enfront d'aquesta situació, Andújar ha anunciat la presentació d'una Proposició No de Llei "perquè es garantisca el funcionament de la Xarxa de la Generalitat d'Assistència a les Víctimes del Delicte": "Demanem que s'augmente el pressupost fins als 13 milions d'euros o que almenys es mantinga l'actual, d'11 milions, per a 2024". Referent a això, ha reiterat que "ens preocupa que aquest Consell prioritze reunir-se amb l'únic alcalde de Vox de la Comunitat Valenciana a reunir-se amb les víctimes".

Finalment, Andújar ha recordat que "el model actual para atenció gratuïta i universal a les víctimes a través de la seua Xarxa d'Oficines d'Atenció a la Víctima del Delicte" i que "és un servei fonamental pel qual els i les socialistes vetlarem". "Davant l'evident falta d'interés del Consell per les víctimes, la negació sistemàtica de la violència masclista i les retallades que suposarà el regal fiscal de Mazón de 350 milions a les rendes més altes, ens tindran davant per a garantir que no hi haja ni una sola retallada en els serveis públics i socials fonamentals", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats