El PSPV-PSOE presenta mocions en els ajuntaments pel 8M per a combatre la bretxa salarial i seguir lluitant per la igualtat

Guardar

Manifestació en contra de la violència de gènere
Manifestació en contra de la violència de gènere

El PSPV-PSOE ha presentat mocions en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana amb motiu del 8 de Març per a combatre la bretxa salarial i continuar lluitant per la igualtat. Així ho ha anunciat hui la sotssecretària general i d'Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez, qui ha incidit en el fet que "la defensa de la igualtat de dones i homes ha de ser un principi rector del funcionament institucional de tots els poders públics".

En aquest sentit, Domínguez ha explicat que "és fonamental que els consistoris es comprometen amb aquesta lluita per la igualtat, ja que hem avançat molt, però queda camí per recórrer". "Les feministes no ens conformem. Ara més que mai, davant els discursos reaccionaris de la dreta i l'extrema dreta, hem de lluitar unides per a continuar avançant", ha afegit.

La dirigent socialista ha exposat que "les dones de la Comunitat Valenciana cobren, de mitjana, un 10,31% menys que els homes". "És una realitat injusta que continua ocorrent l'any 2023, per la qual cosa instem a la Generalitat Valenciana a impulsar el pacte valencià de rendes amb les associacions empresarials, sindicals, les forces polítiques i les institucions per a combatre la bretxa salarial i protegir el conjunt de les persones treballadores dels efectes de la inflació".

Domínguez ha destacat que "la moció també reclama instar el Govern d'Espanya i a la Generalitat Valenciana a accelerar la implementació de l'accés universal i gratuït als serveis d'educació infantil de 0 a 3 anys": "Mesures com aquesta són vitals per a fomentar la corresponsabilitat i facilitar la incorporació de les dones al món laboral".

D'altra banda, Domínguez ha ressaltat que "aquesta iniciativa demana al Govern i a la Generalitat impulsar un pla de formació especial en àmbits laborals estratègics que oferisquen oportunitats per a accedir al mercat de treball a dones que van abandonar els seus estudis". "A més, instem el Govern d'Espanya al reforç dels serveis d'inspecció de treball per a combatre les bretxes de gènere en l'àmbit laboral", ha afegit.

Finalment, la dirigent socialista ha lamentat que "el mercat de treball continua presentant desigualtats estructurals i obstacles que afecten les dones". "Aquest 8M, més que mai, hem de reivindicar la fi d'aquestes diferències que han llastrat a les dones al llarg de la història. Volem que tots els ajuntaments es pronuncien i que les forces polítiques demostren que aposten per la igualtat real", ha conclòs.

Destacats