El PSPV-PSOE planteja a València la primera taxa contra els apartaments turístics de tota Espanya

"Volem que els nostres barris mantinguen el caràcter residencial i no es convertisquen en un parc d'atraccions", afirma Sandra Gómez

Guardar

Sandra Gómez i Borja Sanjuán presenten la taxa Airbnb
Sandra Gómez i Borja Sanjuán presenten la taxa Airbnb

Els apartaments turístics campen a pler en les principals ciutats turístiques. I València és un exemple d'açò. Una forma de negoci que està, d'una banda, buidant els barris de la ciutat de famílies i, per un altra, fan cada vegada més difícil l'accés als joves a l'habitatge. Per a tractar de revertir aquesta situació, la candidata socialista a l'alcaldia de la capital del Túria, Sandra Gómez, planteja la primera "taxa Airbnb" de tota Espanya.

Una taxa que té com a finalitat fer que no siga rendible convertir un habitatge amb lloguer residencial en un lloguer ocasional i vacacional. Concretament, el PSPV-PSOE planteja aplicar una taxa de 6 euros per persona i nit, acabant, així, amb la rendibilitat d'aquest negoci.

"Vull que València siga una ciutat turística, però hem d'ordenar bé els espais que són per a turistes i els espais que han de ser per als nostres veïns i veïnes, com el cas de les nostres cases. Necessitem més habitatge públic i menys apartaments turístics", afirma, sobre aquest tema, Sandra Gómez.

"Si volem continuar sent mereixedors de ser capital del turisme sostenible i intel·ligent hem de continuar lluitant perquè els nostres barris mantinguen el caràcter residencial, la seua singularitat i que no es convertisquen en un parc d'atraccions, han de ser barris valencians", incideix la candidata.

Per part seua, Borja Sanjuán, actual tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda, i número dos en la llista socialista per a l'Ajuntament de València, concreta que "la recaptació seria superior als 16 milions d'euros, però el nostre objectiu no és recaptar, volem que els habitatges continuen sent habitatges" i detalla que la ciutat "té una mitjana d'ocupació d'uns 3.000 apartaments/dia en les temporades turístiques (2,5 persones per apartaments). A més, molts apartaments turístics no són regulars i ara mateix no podrien estar operant". En aquest sentit, amb les inspeccions pertinents, s'estima que podrien desaparéixer dos terços dels apartaments turístics actuals.

Destacats