El PSPV-PSOE insta a Mazón a aclarir si també cobra sobresous del PPCV com Feijóo

La parlamentària anuncia iniciatives perquè els responsables institucionals del PP aclarisquen si perceben altres remuneracions a part de les oficials

Guardar

La diputada socialista a les Corts Valencianes, Mercedes Caballero
La diputada socialista a les Corts Valencianes, Mercedes Caballero

La portaveu socialista de Transparència en les Corts Valencianes, Mercedes Caballero, ha emplaçat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, al fet que aclarisca si ha cobrat o cobra actualment del partit algun tipus de sobresou o percepció, en metàl·lic o en espècie, al marge de les seues retribucions oficials en la Diputació d'Alacant, fins a juny d'enguany i, des de llavors, en la Generalitat Valenciana, tal com succeeix amb el president nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo.

"Malgrat els obstacles del senyor Feijóo per amagar la informació, s'ha confirmat que va ocultar durant la passada campanya electoral el sobresou que percep com a president del PP i que li va suposar, entre abril i desembre de 2022, un ingrés extra de més de 71.000 euros, que s'afigen als 70.120 euros anuals del seu sou oficial com a senador", ha assenyalat Mercedes Caballero, per a advertir que "a la Comunitat Valenciana hi ha lamentablement molts antecedents de l'afició dels dirigents del PPCV pels sobresous i el famós 'talonet'".

En concret, ha recordat com en el passat tots els diputats del PPCV en les Corts cobraven un sobresou base que aconseguia fins als 25.000 euros anuals en el cas del síndic parlamentari, "un escàndol del qual ningú ha assumit responsabilitats". "Per això -ha afegit-, és necessari, per higiene democràtica, que Mazón i la resta de responsables institucionals del PP aclarisquen si han cobrat o cobren percepcions extra, en metàl·lic o en espècie, del partit, a més del seu sou oficial, en concepte de despeses de representació o qualsevol altre".

En aquest sentit, la parlamentària socialista ha anunciat la presentació d'iniciatives perquè els responsables institucionals del PP aclarisquen si perceben altres remuneracions a part de les oficials.

"Hui en dia, encara no sabem què va cobrar i què cobra l'actual alcaldessa de València, María José Catalá, de la universitat en línia que va privatitzar sent consellera d'Educació a preu de saldo", censura la parlamentària del PSPV.

Caballero agrega: "També hem vist com al senyor Mazón li molesta el Sector Públic de la Generalitat, que es dedica íntegrament a prestar serveis públics bàsics, com la sanitat, apagar incendis forestals i respondre davant les emergències o al transport ferroviari, però no ha tingut empatx a cobrar les assistències als òrgans d'adreça dels ens de la mateixa Diputació d'Alacant que presidia ell". "Això es veu que no és greix polític, com diu ell, sinó colesterol bo."

Arxivat a:

Destacats