El PSPV-PSOE denuncia el "vergonyós" intent de manipulació del Consell de Mazón en la radiotelevisió pública valenciana

Guardar

La secretària general del PSPV-PSOE a la província de València, Mercedes Caballero
La secretària general del PSPV-PSOE a la província de València, Mercedes Caballero

El PSPV-PSOE ha denunciat el "vergonyós" intent de manipulació per part del Consell de Mazón en la radiotelevisió pública valenciana. "PP i Vox segueixen els passos del més pur estil Zaplana en l'antiga Canal 9", ha manifestat la portaveu socialista en la comissió d'RTVV en Les Corts Valencianes, Mercedes Caballero, després de conéixer-se l'altercat succeït en la redacció de Punt, en el qual un familiar directe del vicepresident de la Generalitat, Vicente Barrera, va increpar a una treballadora per la cobertura informativa a les incompatibilitats del propi Barrera per a exercir el seu lloc com a càrrec públic.

Per a la dirigent socialista, "la ultradreta està marcant el full de ruta" del Consell, "des de negar a les víctimes de violència de gènere o el canvi climàtic a, ara, impedir la llibertat de premsa dels mitjans de comunicació". "Mazón és un president submís, que s'agenolla davant el seu vicepresident torero i davant totes les barbaritats de Vox", ha subratllat.

INTERVENCIÓ DE MAZÓN

Per això, la diputada socialista ha registrat una pregunta parlamentària en la qual planteja si el Consell pensa adoptar alguna mesura per a evitar aquest tipus d'intromissions partidistes en el desenvolupament de la labor informativa dels professionals en la radiotelevisió pública valenciana. "No ens sorprenen aquest tipus d'episodis, una mostra més que, amb Mazón, torna la censura i el control dels mitjans de comunicació", ha manifestat Cavaller després de recordar que "de fet, els qui van impulsar les llistes negres de periodistes en Canal 9 estan ja instal·lats al Palau, compartint despatx al costat de Mazón".

"Des del PSPV-PSOE no permetrem de cap manera la censura dels mitjans públics i exigim a Mazón que intervinga immediatament i prenga mesures davant els intents de manipulació dels seus socis, en cas contrari, serà còmplice i partícip del veto a la labor que exerceixen els professionals de la comunicació en la Comunitat Valenciana", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats