El PSPV-PSOE denuncia la "insubmissió legal" en matèria lingüística en la qual s'ha instal·lat el Consell del PP i Vox

Guardar

José Chulvi
José Chulvi

El socialista José Chulvi ha criticat que el PP "haja comprat l'agenda antivalenciana de Vox" i "menyspree els senyals d'identitat dels valencians i valencianes": "El primer que cal fer és complir amb l'Estatut d'Autonomia i amb les institucions que emanen d'ell, com l'Acadèmia Valenciana de la Llengua".

Chulvi ha destacat que "sembla mentida que un zaplanista de pota negra com Rovira pose en qüestió l'autoritat de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua": "Per a una cosa de Zaplana que els seus hereus polítics haurien de copiar, no ho fan".

En aquest sentit, el dirigent socialista també ha remarcat que "l'únic culpable d'aquest despropòsit és Carlos Mazón" perquè "el primer que ha de fer un govern és complir la llei": "Llancen a la societat un missatge d'una enorme responsabilitat".

Finalment, ha destacat que "no es pot consentir la falta de respecte del Consell amb el valencià, difonent missatges a través dels canals oficials amb textos plens de faltes d'ortografia, oferint una imatge molt lamentable que el que pretén és atacar la defensa i protecció de la nostra llengua".

Arxivat a:

Destacats