El PSPV-PSOE demana mesures per a garantir els drets dels consumidors davant les pràctiques comercials telefòniques indesitjades

Guardar

Un home fa ús d'un telèfon mòbil
Un home fa ús d'un telèfon mòbil

El PSPV-PSOE ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en Les Corts amb la qual proposa impulsar mesures per a garantir els drets dels consumidors davant les pràctiques comercials telefòniques indesitjades. La iniciativa, presentada pel portaveu de Consum socialista en Les Corts, Francis Rubio, insta a promoure campanyes d'informació i divulgació sobre els drets dels consumidors i demana, a més, impulsar campanyes d'inspecció de la publicitat comercial en nom del compliment de la normativa.

En aquest sentit, el dirigent socialista ha alertat sobre l'"incompliment de la normativa per part d'unes certes companyies" i ha defensat "la necessitat de protegir els consumidors davant pràctiques comercials no desitjades". "L'origen de la sensació de vulnerabilitat per part dels consumidors no és provocat per una falta de regulació sinó, més aviat, per un incompliment de la normativa vigent per part de determinades empreses i pel desconeixement dels consumidors dels mecanismes amb els quals compten per a deixar de rebre ofertes comercials no desitjades", ha afegit el portaveu de Consum del PSPV-PSOE en Les Corts.

Rubio ha ressaltat que "a pesar que la nostra normativa interna empara prou als consumidors per a frenar aquest tipus de conductes, existeix una certa sensació de desprotecció enfront de la reiteració d'ofertes comercials, principalment telefòniques". "Aquest tipus de pràctiques es consideren agressives per assetjament i són deslleials amb les persones consumidores. Per això, hem d'instar que les empreses que incorren en aquestes males pràctiques prenguen consciència dels drets dels consumidors, els protegisquen i els respecten", ha conclòs el portaveu de Consum socialista en Les Corts, Francis Rubio.

Arxivat a:

Destacats