El PSPV-PSOE advertix: "Mazón, amb l'eliminació de les mancomunitats, pretén llevar capacitat de gestió als alcaldes i alcaldesses per a imposar les decisions i el repartiment dels recursos públics des de les províncies, marginant a les comarques"

Guardar

Fran López, alcalde de Rafelbunyol
Fran López, alcalde de Rafelbunyol

El secretari de Mancomunitats de l'executiva del PSPV-PSOE, Fran López, ha denunciat que amb l'anunci del Consell de PP-Vox de modificació de les lleis de Mancomunitats i contra la Despoblació, aprovades pel Consell del Botànic, "el que pretén Mazón és llevar capacitat de gestió als alcaldes i alcaldesses per a imposar les decisions i el repartiment dels recursos públics des de les províncies, marginant les comarques".

Fran López ha avisat que l'"ona involucionista" del PP-Vox "ataca ara a les administracions més pròximes als ciutadans". Per al secretari de Mancomunitats del PSPV-PSOE, l'anunci del Consell de Mazón "suposa un clar atemptat contra l'autonomia municipal, mentres els municipis poden associar-se voluntàriament en mancomunitats amb la finalitat de servir-se d'elles per a la prestació en comú de servicis i l'execució d'obres de la seua competència".

López censura que les dretes extremes "obriran la via a la discrecionalitat en el repartiment dels fons públics, com ja va fer Mazón amb el Fons de Cooperació Municipal, i desnaturalitzaran les iniciatives per a frenar la pèrdua de població de molts ajuntaments de la Comunitat Valenciana".

"La norma del PP i Vox suposa un retrocés democràtic en l'àmbit local, sumat a la dràstica disminució que han experimentat les partides pressupostàries dels pressupostos de la Generalitat destinades a esta mena d'entitats supramunicipals de cara al present exercici", ha censurat López.

El responsable de Mancomunitats de l'executiva socialista assegura que estem davant "un menyspreu al treball que tots els ajuntaments, de diferent color polític, realitzem des de les mancomunitats per millorar els servicis que reben els nostres ciutadans, per al que els ajuntaments, lliurement, decidim adoptar esta forma de treball mancomunada, amb la qual aconseguim prestar determinats servicis de forma més eficaç i eficient, generant, a més, un estalvi en les pròpies arques municipals".

"No és comprensible –ha afegit- este atac directe a unes estructures clau en l'àmbit comarcal, atés que agents socials, econòmics, mitjans de comunicació, fins i tot partits polítics, ens estructurem en este àmbit territorial. Eliminar les mancomunitats d'àmbit comarcal significa negar l'existència d'esta realitat, i també la identitat territorial, que pel que sembla les dretes volen esborrar".

Arxivat a:

Destacats