El PSPV-PSOE acusa el PP de "desprotegir als ajuntaments en matèria urbanística": "El fals estalvi de Mazón no pot recaure a eliminar control a l'urbanisme"

Salvador apunta que "no hi ha cap estalvi darrere d'aquesta mesura sinó un nou problema per a centenars d'alcaldes de la Comunitat Valenciana": "S'està donant via lliure a les estratègies especulatives"

Guardar

Maria José Salvador, portaveu adjunta del PSPV-PSOE en Les Corts
Maria José Salvador, portaveu adjunta del PSPV-PSOE en Les Corts

La portaveu adjunta del PSPV-PSOE en les Corts Valencianes, María José Salvador, ha acusat hui el Partit Popular de "desprotegir als ajuntaments en matèria urbanística en anunciar l'eliminació de l'Agència Valenciana de Protecció del Territori" i ha preguntat al Consell si "ha consensuat la decisió amb els més de 300 municipis que s'han adherit a l'agència". Així ho ha manifestat Salvador qui ha recordat que "estem parlant d'una reivindicació històrica dels ajuntaments a la qual es va donar resposta durant els governs de Ximo Puig".

En aquest sentit, la dirigent socialista ha apuntat que l'agència "donava resposta a les peticions dels consistoris més xicotets que requerien un tècnic per a poder fer front a la gestió urbanística i no disposaven de recursos". "L'agència es va crear per a donar solucions, primer a construccions fora d'ordenació i segon perquè no es cometeren irregularitats com les que s'estaven produint en les últimes dècades a la Comunitat Valenciana", ha insistit.

Així mateix, Salvador ha apuntat que "no hi ha cap estalvi darrere d'aquesta mesura sinó un nou problema per a centenars d'alcaldes" i ha subratllat que "estem davant un mesura purament partidista i zero productiva". "El Partit Popular de Carlos Mazón està donant via lliure a les estratègies especulatives i des del Grup Socialista reclamem a la Conselleria que aclarisca en quins criteris es basen per a tancar l'agència i com pensa minimitzar els impactes de l'urbanisme en el nostre territori", ha conclòs.

Destacats