El PSPV proposa per unanimitat a Bielsa com a candidat per a presidir la Diputació

Guardar

Carlos Fernández Bielsa, candidat del PSPV PSOE a l'Alcaldia de Mislata
Carlos Fernández Bielsa, candidat del PSPV PSOE a l'Alcaldia de Mislata

La direcció provincial del PSPV-PSOE ha acordat per unanimitat aquest dijous que l'actual vicepresident de la institució i alcalde de Mislata (València), Carlos Fernández Bielsa, siga el candidat socialista a presidir la Diputació de València.

L'executiva provincial s'ha reunit i ha acordat amb el suport de tots els seus membres que Bielsa, que és també el secretari general provincial, opte a presidir la Diputació per part del PSPV-PSOE, que ha aconseguit 12 representants en la institució provincial.

Durant la trobada, segons ha informat el partit en un comunicat, s'han realitzat intervencions "en suport" de la candidatura de Bielsa per part de "la majoria de secretaris comarcals i d'alcaldes i alcaldesses" de les ciutats on els socialistes han aconseguit "els millors resultats" en les eleccions municipals i autonòmiques del passat diumenge, així com d'altres membres "destacats" de la direcció.

També s'ha posat en valor que l'alcalde de Mislata ha sigut "el més votat en les files socialistes de totes les ciutats espanyoles de més de 40.000 habitants". Així, segons destaca el PSPV, "totes les intervencions han reafirmat la posició unànime" de l'executiva perquè Bielsa es convertisca en el candidat formal de la província a president de la Diputació.

Bielsa, per part seua, ha agraït la proposta dels secretaris comarcals, alcaldes, alcaldesses i resta de membres de l'executiva per a encapçalar la Diputació. No obstant això, ha demanat "prudència" a l'espera que es confirmen els resultats i es determine oficialment la distribució de diputats per a la pròxima legislatura que determinarà la majoria política de la nova corporació.

En qualsevol cas, el PSPV, per a mantenir el govern de la institució provincial, requerirà el suport de la formació Ens Uneix, que ha recuperat el diputat que li havia arrabassat el PP, de manera que té així la clau de govern. Al 99,97% escrutat, els 'populars' obtenen 13 diputats i Vox 2; però en tornar l'escó a Ens Uneix el bloc d'esquerres suma 16 amb els 12 PSPV i els 3 de Compromís.

Es dona la circumstància que Ens Uneix és el partit amb el qual Jorge Rodríguez va guanyar l'alcaldia d'Ontinyent després de deixar de ser president de la Diputació amb el PSPV arran del conegut com a 'cas Alqueria' --per suposades irregularitats en la contractació d'alts directius en l'empresa pública Divalterra, antiga Imelsa--.

Es dona la circumstància, també, que aquest passat dimarts la secció primera de l'Audiència Provincial de València va absoldre a Rodríguez i als altres 13 acusats al no veure delicte en la seua actuació. Després d'això, des del PSPV van celebrar que la justícia "ha demostrat la seua honorabilitat".

LLISTES

D'altra banda, el PSPV ha convocat oficialment per al dia 7 de juny l'executiva i el comité provincial per a aprovar les llistes de diputats i diputades al Congrés, al Senat i a la Diputació.

El secretari general provincial s'ha referit al resultat de les eleccions del passat diumenge i al "nou context" que s'obri amb la convocatòria d'eleccions generals per al 23 de juliol. Sobre aquest tema, ha defensat que el partit està "fort i unit" i prova d'això és que ha obtingut "més de mil regidors a la província, posant en valor la importància que tindrà el municipalisme en el futur més pròxim".

Destacats