El PSPV proposa un ens supramunicipal en l'àrea metropolitana de València que gestione serveis

Guardar

Façana de l'AJuntament de València
Façana de l'AJuntament de València

El PSPV presentarà mocions als ajuntaments de l'àrea metropolitana de València en els pròxims dies per a instar a la Generalitat a promoure una llei metropolitana que permeta una "cogovernança real" entre municipis i ciutats, mitjançant un ens supramunicipal que gestione serveis.

La mateixa iniciativa es va aprovar aquesta setmana en la Diputació de València amb els vots a favor de l'equip de govern, recorda el partit.

Segons el document que s'elevarà als plenaris, l'àrea metropolitana és una mica més que una mera extensió de la ciutat; és un fet territorial, social, demogràfic, econòmic i cultural que ha anat prenent forma al llarg de l'últim segle, com a producte del creixement i la connexió dels sistemes urbans. Actualment abasta una extensió territorial de 44 municipis amb un milió i mig d'habitants, amb una segona corona metropolitana que engloba prop de 80 municipis.

"Amb aquesta moció recollim les sensibilitats dels diferents alcaldes i alcaldesses dels municipis de l'àrea metropolitana de València. Unes reivindicacions que en definitiva busquen un tracte d'igual a igual, una cogobernanza que resolga problemes comuns d'un total de 80 poblacions de comarques com l'Horta, la Foia de Bunyol-Xiva i el Camp de Túria", assegura el secretari general del PSPV de la província de València, Carlos Fernández Bielsa.

Al seu judici, és necessari facilitar la cessió de competències municipals en àmbits superiors en assumptes relacionats amb la mobilitat, les infraestructures, la prestació de serveis sociosanitaris, seguretat ciutadana, lluita contra el canvi climàtic o habitatge".

Una iniciativa que recull la "voluntat política" dels socialistes, que també governen en la Generalitat al costat de Compromís i UP, d'articular els mecanismes per a conformar un organisme supramunicipal que atenga la creació d'espais de treball compartits entre totes les administracions per a "generar sinergies, teixir noves estratègies i donar una resposta més efectiva a les necessitats de mobilitat de la ciutadania que resideix en l'àrea metropolitana de València i a molts altres serveis".

Arxivat a:

Destacats