El PSPV presenta mocions en tots els ajuntaments per a instar la col·locació de pancartes o emblemes LGTBI a les seues façanes

Guardar

El Orgullo 2023 marchará en València por los derechos LGTBI en medio del auge de la ultraderecha tras el 28M
El Orgullo 2023 marchará en València por los derechos LGTBI en medio del auge de la ultraderecha tras el 28M

El PSPV-PSOE ha acordat aquest dijous presentar mocions en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a exigir la col·locació de pancartes o emblemes LGTBI en la façana dels ajuntaments i/o altres edificis públics amb motiu del mes de l'Orgull. El secretari LGTBI del PSPV-PSOE, Damián López, ha defensat que "l'objectiu és donar visibilitat al col·lectiu i plantar cara als intolerants": "És més necessari que mai, PP i Vox acaben d'arribar a les institucions i ja estan promovent l'odi, i, encara que tracten d'escudar-se en el principi de neutralitat i la llei de banderes, la normativa no fa al·lusió a pancartes o altres emblemes".

En la mateixa línia, López ha insistit que "qualsevol negativa a col·locar pancartes o emblemes amb la bandera arc de Sant Martí als ajuntaments i altres edificis públics suposa un acte discriminatori que no consentirem". López adverteix a més que "no permetrem que l'odi es normalitze, el col·lectiu LGTBI ha lluitat molt durant anys i no tolerarem tornar al passat més fosc del nostre país". "El PP ha assumit el discurs dels seus socis d'extrema dreta i està permetent que s'imposen vetos propis del segle passat", ha assenyalat.

El dirigent socialista ha recordat que "el mes de l'Orgull reivindica i visibilitza a la comunitat LGTBI i garantirem els seus drets ara que PP i Vox pretenen destruir-los". López ha lamentat que "en tot just una setmana hem assistit a un espectacle vergonyós": "A Nàquera un jove ha hagut de retirar una bandera multicolor davant l'assetjament rebut després del veto de la bandera a l'ajuntament per part del PP I Vox, a Castelló, PP-Vox ha acordat eliminar la regidoria LGTBI i, a Madrid, han penjat una lona gegant en la qual tiren el col·lectiu al fem". "Els i les socialistes estarem ací per a garantir que no es done ni un pas arrere en la lluita de la comunitat LGTBI", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats