El PSPV porta a antifrau a Catalá pel repartiment de retribucions dels regidors de Vox a València

Gómez acusa l'alcaldessa de València d'usar diners públics per a “comprar els vots de Vox”

Guardar

Sandra Gómez i Borja Sanjuán
Sandra Gómez i Borja Sanjuán

El PSPV-PSOE de la ciutat de València alerta d'un possible ús fraudulent dels recursos públics per part de María José Catalá, alcaldessa de la ciutat, en atorgar dedicació exclusiva als quatre regidors del grup Vox. Els socialistes portaran aquesta qüestió a l'Agència Valenciana Antifrau perquè, en cas de considerar-ho, ho eleve i s'òbriga una investigació judicial.

Segons expliquen Sandra Gómez i Borja Sanjuán, el Partit Popular governa en solitari, per la qual cosa la resta de partits de l'oposició són "legalment iguals", ja que la fórmula de "socis preferents" no està contemplada i "no hi ha criteris objectius que acrediten la distribució actual".

En aquest sentit, defensen que el repartiment de les retribucions hauria d'estar repartit de manera equitativa entre els grups de l'oposició (Vox, PSPV-PSOE i Compromís), quan en la realitat la formació ultradretana té el 100% dels seus representants amb dedicació exclusiva. Gómez subratlla el “caràcter arbitrari” d'una decisió que ha signat la mateixa Catalá a través d'un decret d'Alcaldia i del qual, per tant, és directament responsable.

Tant Gómez com Sanjuán incideixen en el fet que aquest decret d'alcaldia signat per Catalá pot incórrer en "un ús fraudulent dels recursos públics", ja que es podria considerar "utilitzar els diners de tots per a comprar voluntats".

De fet, els regidors socialistes insisteixen que els edils de Vox estarien "sobrepagats" pel fet que "fan el just" en plens i comissions. "No sols són salaris desproporcionats, sinó que estan sobrepagats, els regidors de Vox fan el treball mínim que se li exigeix a un grup d'oposició", denuncien.

Sanjuán, per part seua, ha explicat que existeix jurisprudència referent a les retribucions de les corporacions locals i ha destacat que, una vegada es pronuncie Antifrau, el Partit Socialista no descarta portar la denúncia al Contenciós Administratiu. “La normativa incideix que a València 25 dels 33 regidors poden optar a la dedicació exclusiva i se sobreentén que tots els regidors del govern, per la seua major responsabilitat, han de disposar del sou complet. Però la resta de dedicacions exclusives han de repartir-se per igual entre els grups de l'oposició independentment que vote a favor o en contra del govern”, ha exposat.

Destacats