PSPV no cedeix un lloc en la Mesa de Les Corts a Compromís i diu que la investidura no pot ser abans del 17 de juliol

Guardar

María José Salvador, Rebeca Torró i Arcadi España
María José Salvador, Rebeca Torró i Arcadi España

El PSPV no facilitarà que Compromís tinga un lloc en la Mesa de Les Corts, i ostentarà una vicepresidència i una secretaria perquè considera que, segons els resultats electorals al PP li corresponien tres llocs i a ells dos, i que els 'populars' han cedit un lloc a Vox en funció del seu acord. A més, han assenyalat que, d'acord amb el reglament de Les Corts, la investidura s'hauria de celebrar no abans del 17 de juliol.

Així ho ha explicat la fins ara vicepresidenta primera de Les Corts, María José Salvador, després de reunir-se amb els dos membres de la comissió negociadora, Arcadi España i Rebeca Torró. Salvador ha considerat que "no blanquejaran" el pacte entre el PP i Vox i ha afegit que compliran "amb el que marca el reglament".

El reglament marca que les votacions per als cinc membres de la Mesa --l'organisme que regeix el parlament-- seran elegits per votació: el president primer eixirà per majoria absoluta en primera votació i simple en segona, i la resta de membres de la Mesa seran els dos més votats en les votacions. Per tant, si cap partit vota a un altre candidat, haurien de ser triats dos representants del PP i altres dos del PSPV, els dos partits amb més diputats.

Salvador ha retret al PP que en la passada legislatura Vox no va formar part de la Mesa i que en aquest cas, li ha cedit el lloc "importantíssim" --la Presidència--. "Nosaltres no voldrem entrar en aqueix marc del PP que estiguen tots, això no és el que diu el reglament", ha assenyalat.

Preguntada per si apuraran els terminis, Salvador ha assenyalat que el reglament "marca escrupolosament els termes i els processos d'investidura" i ha assenyalat que fins al 12 de juliol hi ha termini per a presentar candidats, per la qual cosa la investidura no pot ser abans del 17 de juliol. "És el que diu el reglament i nosaltres complirem el reglament", ha resolt.

Destacats