PSPV confia en la investidura de Puig ja que les negociacions "no van tan mal com pareix" i estan sent "impecables"

Guardar

fotonoticia_20190611141149_1920
fotonoticia_20190611141149_1920

La portaveu adjunta del PSPV en Les Corts i també membre de l'equip negociador del Botànic II, Carmen Martínez, s'ha mostrat convençuda que Ximo Puig serà investit president aquest dimecres perquè "les coses no estan tan mal com pareix" en una negociació "fins ara impecable", amb amistat entre les persones i en la qual "no hi ha hagut cap moment de tensió irreparable".

Així s'ha pronunciat Martínez en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics en ser preguntada sobre la situació de les negociacions entre PSPV, Compromís i Unides Podem per a conformar un nou Botànic --que continuen en marxa-- tenint en compte que el ple d'investidura se celebra aquest dijous, i després que la portaveu adjunta de Compromís, Aitana Mas, haja al·ludit a la "humiliació" que percep la coalició en demanar-se-li la cessió de més i més competències.

"Totes les negociacions tenen litúrgies de ruptura, de 'm'alce de la taula', és lògic també i tots el que estem allí som experts negociadors. Tardàrem 30 dies a fer el primer pacte, de moment no portem tant de temps, és veritat que esperàvem haver acabat abans i que el cansament també va fent efecte en aquest cas", ha apuntat la socialista.

En tot cas, i malgrat eixes "litúrgies que sempre cal esgotar", ha afirmat que "les coses no estan tan mal com pareix" i està convençuda que va a haver-hi un acord durant el dia de hui i que el dimecres a la vesprada Ximo Puig serà investit president.

Respecte al sentiment d'"humiliació" de Compromís, ha indicat que ella serà "molt prudent" en les seues adjectivacions i, a més, és optimista, ja que "existeix per part de Compromís, Unides Podem i PSPV una voluntat ferma, no pot ser que siga d'una altra manera, no cap una altra opció".

Eixos adjectius són, al seu juí, potser fruit del cansament o d'eixa litúrgia de les negociacions, perquè a vegades "és necessari tensionar", però "potser estan de més en aquest moment" i ella no vol contribuir a generar més tensió.

A Martínez, no obstant açò, li han sorprès eixes paraules, que considera "un poc fortes" ja que, malgrat no conéixer l'estat de les negociacions durant el matí --no ha pogut anar en estar en Corts--, fins ara l'ambient "ha sigut absolutament cordial, de companyonia, d'alegria" i encara que hi ha hagut moments de falta d'acord, s'han abordat "amb absolut respecte".

PACTE "DE SENYORES I CAVALLERS" DE PARAULA

Preguntada si veu factible la firma de l'acord a Alacant aquesta vesprada, ha indicat que no ho sap però que, personalment, ho veu difícil. "No descartaria res", ha dit, però "és complicat per la logística" simplement si s'arriba a un acord a última hora.

No obstant això, ha explicat que en algun moment en la taula negociadora s'ha parlat que "la paraula de les persones també serveix i potser és suficient encara que es pospose la firma per a un moment protocol·lari posterior". "Això és una opinió personal i arriscada, fins i tot --ha matisat-- però tal vegada es puga fer un pacte de senyores i cavallers i una firma posterior, eixes coses també són possibles".

Arxivat a:

Destacats