PSPV i Compromís signen un pacte de govern 'in extremis' a Catarroja

Lorena Silvent serà la nova alcaldessa de Catarroja amb un govern de progrés que garanteix l'estabilitat els pròxims quatre anys

Guardar

Lorena Silvent, candidata socialista a l'Alcaldia de Catarroja
Lorena Silvent, candidata socialista a l'Alcaldia de Catarroja

Catarroja revalidarà un govern de progrés a l'Ajuntament amb Lorena Silvent com a alcaldessa. Malgrat que tot feia presagiar que la socialista debutaria com a primera edil en minoria, el PSPV-PSOE i Compromís han arribat a un pacte de govern en l'últim minut. De fet, s'ha fet oficial aquest mateix matí, tan sols una hora abans que s'iniciara el ple d'investidura, fixat a les 12.00 hores.

En les últimes 24 hores ha canviat la situació entre totes dues forces, després de dies de negociacions amb fins a tres reunions que havien finalitzat sense acord. Després de dues legislatures en les quals Jesús Monzó, líder de Compromís a la localitat de l'Horta Sud, havia sigut alcalde en coalició amb els socialistes, tot feia presagiar, en un primer moment, una entesa entre totes dues parts, després d'uns resultats electorals que feien un tomb en la representació de les forces, atorgant, en aquest cas, una majoria simple de vots al PSPV-PSOE liderat per Silvent.

No obstant això, amb el pas dels dies i de les reunions, les sensacions no eren positives entre les parts, fins al punt que Compromís donava les negociacions com a trencades amb un comunicat en les xarxes socials aquest mateix divendres: "quan queden poc més de 24 hores per a la constitució de la nova corporació municipal, s'ha donat a entendre que les negociacions no continuaran".

El partit valencianista, encapçalat per Monzó, que després de deixar l'alcaldia reprendrà la seua vida laboral com a professor, deixava una porta oberta a l'enteniment de cara a les pròximes setmanes, anunciant la negativa a renunciar "a configurar un govern de progrés sòlid, per la qual cosa emplace al PSOE a reprendre el diàleg després del ple de constitució".

Un enteniment que, finalment, ha arribat abans de l'esperat i minuts abans de la sessió d'investidura.

Arxivat a:

Destacats