El PSPV i Compromís no reeditaran coalició a Catarroja

Lorena Silvent, candidata socialista a l'alcaldia i guanyadora de les eleccions, governarà en solitari després de la ruptura de les negociacions entre les formacions

Guardar

Lorena Silvent, candidata socialista a l'Alcaldia de Catarroja
Lorena Silvent, candidata socialista a l'Alcaldia de Catarroja

Sorpresa a Catarroja. Després d'unes eleccions municipals en les quals s'ha produït un canvi de signe polític en gran part dels ajuntaments valencians, a Catarroja no es reeditarà el govern de coalició que han mantingut Compromís i PSPV-PSOE durant huit anys, malgrat que totes dues formacions d'esquerres aconseguirien de nou la majoria absoluta amb la suma dels seus edils. Serà Lorena Silvent, candidata socialista a l'alcaldia i guanyadora dels comicis, la que prenga la vara de comandament aquest dissabte.

Una notícia que no era res esperada en la localitat de l'Horta Sud i que ha anunciat Compromís, qui ha liderat el govern de coalició en les dues últimes legislatures amb Jesús Monzó al comandament. A través de les seues xarxes socials, el partit valencianista ha lamentat "la irresponsabilitat del PSOE per impedir la reedició del govern del progrés a Catarroja".

En aquest comunicat, Compromís explica que fa dues setmanes es va autoritzar la comissió negociadora per a començar amb les reunions a la recerca de reeditar l'acord de govern amb el PSOE, com es va aconseguir en les dues últimes legislatures. "Per desgràcia, les tres reunions mantingudes fins ara no han tingut cap resultat per la negativa socialista a negociar res, i la seua pretensió que Compromís entregue l'alcaldia i la major part de les competències", han apuntat.

Davant aquesta negativa, continuen, "quan queden poc més de 24 hores per a la constitució de la nova corporació municipal, s'ha donat a entendre que les negociacions no continuaran". Això sí, des de la formació liderada per Jesús Monzó ha assenyalat que "no renuncia a configurar un govern de progrés sòlid, per la qual cosa emplaça al PSOE a reprendre el diàleg després del ple de constitució".

Per aquest motiu, Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja des de 2015 i candidata socialista a l'alcaldia el 28M, seria investida com a alcaldessa i governaria en solitari per ser la força més votada. Ho faria amb una oposició ferma: el PSPV-PSOE ha aconseguit 7 regidors, Compromís 5, el PP altres 5 i VOX 4.

El PSOE ha recordat a través de les seues xarxes socials que el ple de constitució de la nova corporació serà demà dissabte, 17 de juny, a les 12.00 hores en el Teatre Auditori de Catarroja (TAC). En aquesta publicació, una usuària ha respost que per què no es reedita el govern amb Monzó en la vicealcaldia, al que Silvent ha destacat la voluntat de diàleg: "no es tracta de donar, es tracta de formar govern i canviar el que no funciona per a majorar, segur que arribem a un bon acord".

Arxivat a:

Destacats