PSPV, Compromís i UP celebren que la Justícia "pare els peus" a Cantó: "No tot val per a aconseguir una butaca"

La Justícia el considera "inelegible" per no estar inscrit en el cens electoral vigent

Guardar

El director de l'Oficina de l'Espanyol, Toni Cantó
El director de l'Oficina de l'Espanyol, Toni Cantó

Representants del PSPV, Compromís i Unides Podem (UP) han valorat, després de conéixer la sentència que ha acordat excloure de la llista electoral del PP de Madrid a l'exportaveu de Ciutadans en Les Corts Toni Cantó, que "no tot val per a aconseguir una butaca" i que la Justícia ha "parat els peus" al qual fóra síndic de Cs en el qual, consideren, és el seu "enèsim intent de prostituir la política".

El PSPV, en un missatge publicat en el seu compte de la xarxa social Twitter, ha afirmat que els "ardits" del PP "tenen les potes molt curtes" i ha ressenyat que "no tot val per a aconseguir una butaca".

Des de Compromís, el portaveu de la coalició al Senat, Carles Mulet, ha afirmat, després de conéixer la sentència, que Toni Cantó "és corrupció ètica i estètica".

El regidor de Mobilitat Sostenible a l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha satiritzat: "No s'accepten devolucions". També s'ha manifestat en aquesta línia el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, qui ha publicat una imatge de Cantó vestit de faller i ha escrit en aquesta: "Es busca sponsor (patrocinador)".

Des d'Unides Podem, la seua síndica en Les Corts, Pilar Lima, ha apuntat que la justícia "per als peus" a Toni Cantó en el seu "enèsim intent de prostituir la política i saltar-se la llei". "Aquesta vegada el frau no va colar", ha destacat.

A més, ha animat a Cantó a "empadronar-se a Sevilla", ja que "arriba de sobres a les eleccions andaluses de 2022 complint la llei" i s'ha preguntat si "podem dir ja o encara no" que la Junta Electoral Provincial de Madrid "està en frau de llei i que ha permés als seus amics del PP saltar-se les normes electorals".

Per part seua, la diputada de Unides Podem Naiara Davó ha recordat irònicament que la Comunitat Valenciana "està tancada perimetralment" i ha afegit que el lema de campanya del PP de la Comunitat de Madrid "ja té tot el seu sentit": "'Llibertat per a Toni'".

Navó ha destacat que "el millor" de la sentència que acorda que Cantó siga exclòs de la llista electoral del PP és que "així aprendrà a respectar a la Comunitat Valenciana" perquè "no som la platja de ningú ni un trampolí", sinó "un poble digne". "Representar al nostre poble ha de ser l'orgull més gran que podem tindre", ha remarcat.

El Jutjat contenciós administratiu número 5 de Madrid ha acordat aquest diumenge que l'exportaveu de Ciutadans en Les Corts Valencianes Toni Cantó i l'exalcalde de Toledo Agustín Conde siguen exclosos de la llista electoral del PP en considerar-los "inelegibles" per no estar inscrits en el cens electoral vigent.

Arxivat a:

Destacats