PSPV, Compromís i Podem rebutjaran la comissió d'investigació Puig-IVF

L'oposició donarà suport a la iniciativa i critica que el Botànic no vol investigar "alguna cosa que fa olor tan mal"

Guardar

aprobada_reforma_Estatut
aprobada_reforma_Estatut

Els grups del govern del Botànic II (PSPV, Compromís i Unides Podem) en Les Corts votaran aquest dijous en contra de la creació d'una comissió d'investigació per a determinar si va haver-hi conflicte d'interessos en l'operació de l'Institut Valencià de Finances (IVF) amb un grup editorial en el qual té accions el 'president' de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, en entendre que "totes les explicacions estan donades" tant pel mateix Puig com pel director de l'IVF, Manuel Illueca.

Així ho han avançat els portaveus en la roda de premsa després de la Junta de Síndics d'aquest dimarts, a dos dies de la sessió de control al 'president'. Mentrestant, els partits de l'oposició (PP, Ciutadans i Vox) donaran suport a la iniciativa i adverteixen que el Botànic és "còmplice de la malifeta", "vota a favor de l'opacitat" i no volen investigar "alguna cosa que fa olor tan malament", respectivament.

Del PSPV, Manolo Mata ha justificat la negativa a la comissió que va demanar Cs sobre la base de l'informe de l'Advocacia de la Generalitat que va concloure que "no hi ha conflicte d'interessos" i ha lamentat que "es vulga posar a Puig en primera línia quan l'única cosa que ha fet ha sigut defensar el seu honor".

També ha criticat que el PP demane ara el document de fa 30 anys amb què "un jove periodista" (Puig) va comprar aquestes accions amb els diners de la indemnització de l'acomiadament d'un altre mitjà de comunicació, mentre ha fet broma que veu "molt afecte" en la posició de Compromís i Podem.

Per part de Compromís, Fran Ferri s'ha limitat a garantir que "per descomptat" no donaran suport a la comissió d'investigació i recordar que "totes les explicacions ja es van donar en seu parlamentària" amb la compareixença del director de l'IVF.

De Podem, Naiara Davó ha avançat que en principi votaran en contra, a l'espera de la reunió que mantindrà el seu grup abans de l'inici del ple aquest dimecres. "Les explicacions s'han donat des del primer moment, en Les Corts i en els canals que el 'president' va considerar oportuns", ha recalcat.

"CÒMPLICES DE LA MALIFETA"

No obstant això, per a la portaveu 'popular', Isabel Bonig, això suposa que "Compromís i Podem són còmplices de la malifeta", recordant "tot el que deia Mónica Oltra -vicepresidenta del Consell i coportaveu del Compromís-" quan governava el PP. També ha criticat que s'haja retardat a la fi d'octubre el lliurament de la documentació que va demanar el PP, per la qual cosa ha advertit que aniran als tribunals si no la reben.

"Ximo Puig va dir que havia comprat aqueixes accions amb els diners d'una indemnització per acomiadament. Vull veure aqueixa sentència, aqueix document de magistratura", ha exigit la també presidenta del PP valencià.

En la mateixa línia, el síndic de Cs, Toni Cantó, ha titllat d'"increïble que la mateixa consellera de Transparència -Rosa Pérez Garijo, de Unides Podem-Esquerra Unida- vaja a votar a favor de l'opacitat". "Només ho poden frenar quan pensen que és culpable. No són socis: són els seus còmplices", ha asseverat.

I de Vox, el seu portaveu adjunt, José María Llanos, ha subratllat que "evidentment" donaran suport a la comissió Puig-IVF perquè "alguna cosa que fa olor tant mal s'ha d'investigar" en el parlament valencià.

Arxivat a:

Destacats