El PSPV acusa a Mazón de "reobrir batalles culturals" amb el valencià: "És una vergonya que incomplisca l'Estatut"

Guardar

Rebeca Torró, síndica del PSPV-PSOE a Les Corts
Rebeca Torró, síndica del PSPV-PSOE a Les Corts

La síndica del PSPV a Les Corts Valencianes, Rebeca Torró, ha acusat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, d'incomplir l'Estatut d'Autonomia per a "reobrir batalles culturals i atacar el valencià", al mateix temps que ha recalcat que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) és l'entitat normativa que "marca les normes" del valencià i que són "d'obligat compliment per a totes les administracions".

En aquest sentit, ha demanat a Mazón que "deixe de fer el ridícul" i de "menysprear la nostra història i cultura". "Que deixe de dividir i fracturar a la societat valenciana", ha reclamat al dirigent autonòmic, al qual ha assenyalat que en la Comunitat Valenciana "no hi ha un problema amb la llengua". "Els valencians hem viscut amb total naturalitat un bilingüisme intel·ligent i gaudim de la nostra riquesa lingüística", ha defensat.

Finalment, la síndica socialista ha instat el govern valencià, al qual ha qualificat de "sectari, intolerant i que pretén moure's fora de la legalitat", a "complir amb l'Estatut d'Autonomia, respectar l'AVL i deixar de fer el ridícul amb sainets que no tenen gens de gràcia".

Arxivat a:

Destacats