Prorrogar els pressupostos per falta de govern, el "fracàs" del Botànic per a Bonig

Creu "reprovable" que Sánchez faça "un ús partidista" dels "diners de l'esforç de tots els valencians"

Guardar

bonig casado Carles Desfilis
bonig casado Carles Desfilis

La presidenta del PP, Isabel Bonig, ha assenyalat aquest dissabte si el Consell finalment prorroga els pressupostos autonòmics de 2019 per al pròxim exercici serà "una mala notícia" i la constatació del "fracàs de Puig i del Govern del Botànic".

Bonig, en l'acte institucional amb motiu de la celebració de la festivitat de la Verge del Pilar, ha criticat sobre aquest tema que el que està fent el Consell és "no enfrontar-se a una realitat, que és que el Govern socialista està demanant retallades socials de prop de 1.450 milions d'euros" a la Generalitat i sobre aquest tema ha advertit que el PP "no donarà suport a" aquests ajustos.

En aqueix sentit, ha apuntat que la de pressupostos és "la llei més important que tenen un govern" perquè inclou "els ingressos i les despeses" i és "absolutament necessari per a escometre tots els problemes que té la Comunitat Valenciana, com les llistes d'espera, els barracons, o pagar la dependència".

Per això, ha reclamat que cal elaborar un pressupost "realista" però, no obstant això, "ningú està donant la cara sinó aplicant retallades". A més, ha advertit que l'economia espanyola i valenciana estan donant mostres que "la cosa comença a anar malament".En aqueix sentit, ha recalcat que és el moment del Consell de ser "reivindicatiu" i de "no retallar els drets dels valencians sinó dels endollats, que té 330".

ÚS PARTIDISTA

D'altra banda, ha titllat de "reprovable" l'"ús partidista" que està fent el PSOE i el president en funcions, Pedro Sánchez, amb els diners a compte que l'Estat deu a la Comunitat ja que és "de tots els valencians aconsegueixen amb el seu esforç" i "necessari" per a pagar l'Estat del Benestar en referència a l'aprovació aquest divendres en el Consell de Ministres del traspàs dels lliuraments a compte, amb 460,43 milions per a la Comunitat Valenciana.

Sobre aquest tema, ha recordat que el president la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, quan governaven el PP deien que això "era canviar drets per préstecs" i ha recalcat que el que necessita la Comunitat Valenciana és "un canvi de model de finançament".

Bonig ha assenyalat que és "conscient" de "les dificultats de la situació política", però ha subratllat que "abans" Puig i Oltra "reclamaven incessantment" el canvi de model al PP. Per això, ha recalcat: "Necessitem que el PSOE complisca el que deia, que era una qüestió de voluntat política, però hui sabem que només es va dir amb finalitats electoralistes i que Puig i el PSPV han claudicat davant Madrid", ha recriminat.

Bonig ha insistit que el que es rep de bestretes a compte és el que "toca als valencians" perquè són "diners de l'esforç de tots els valencians necessaris per a pagar l'Estat del Benestar i no tenen política".

Destacats