El PPCV sol·licitarà la declaració de zona greument afectada pels grans incendis de la Comunitat Valenciana

"Precisament perquè les persones són el primer les ajudes no es poden eternitzar", afirma el president del PPCV, Carlos Mazón

Guardar

El líder del PPCV Carlos Mazón
El líder del PPCV Carlos Mazón

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana sol·licitarà al Govern d'Espanya la declaració de zona greument afectada per emergència de protecció civil per al territori afectat pels grans incendis que s'han produït en la Comunitat. Així ho ha anunciat hui el president del PPCV, Carlos Mazón, qui ha destacat la "urgència" d'aquesta declaració "perquè les ajudes arriben al més prompte possible".

"Sol·licitarem aquesta declaració tant en les Corts com en el Congrés dels Diputats i el Senat, tal com contempla la Llei 17/2015, de 9 de juliol, aprovada pel PP. No podem esperar. Precisament perquè les persones són el primer, les ajudes no es poden eternitzar", ha assenyalat. Aquesta llei recull la concessió d'ajudes econòmiques a particulars per danys a habitatge habitual i estris de primera necessitat que procedisquen, compensacions a corporacions locals per despeses derivades d'actuacions inajornables, ajudes per danys en produccions agrícoles, ramaderes i/o forestals o la col·laboració entre administracions per a treballs de restauració forestal i ecològica en les àrees afectades, entre altres mesures.

Mazón ha destacat el suport a la labor de tots els efectius que participen en les labors d'extinció dels incendis, especialment greus en els casos de la Vall d'Ebo i de Begís, i ha assenyalat que la part política "ha de treballar també, posant en marxa els mecanismes oportuns perquè les ajudes no s'eternitzen".

"Per això cal demanar ja eixa declaració, per a preveure totes les ajudes i posar-les en marxa. Tots els àmbits han de treballar per a posar tot de la seua part segons les seues competències i s'ha de fer amb la major rapidesa", ha manifestat.

Arxivat a:

Destacats