El PPCV recorrerà la Llei del Fons de Cooperació en considerar que "atenta" contra la Constitució i l'Estatut

Guardar

El portaveu adjunt del Grup Popular en les Corts José Antonio Rovira
El portaveu adjunt del Grup Popular en les Corts José Antonio Rovira

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana recorrerà la Llei de Fons de Cooperació aprovada aquesta setmana en Les Corts Valencianes en considerar que "atempta" contra la Constitució Espanyola, l'Estatut d'Autonomia i la Llei de Bases de Règim local.

Així ho ha anunciat el portaveu adjunt del GPP en Les Corts, José Antonio Rovira, a través d'un comunicat, qui ha censurat "el corró i l'actitud tancada de l'esquerra valenciana, que en cap moment ha volgut dialogar amb les diferents parts afectades i actua per imposició".

El portaveu 'popular' ha afirmat que aquest fons de cooperació municipal "el va introduir en el seu moment el govern del PP en la reforma de l'Estatut d'Autonomia, però ara introdueixen com a novetat que les diputacions aporten fons".

En aquest sentit, ha lamentat que la Comunitat Valenciana "és l'única a nivell nacional en la qual el govern autonòmic pretén que les diputacions aporten diners també". "I això es deu a la falta de recursos del Consell", ha considerat.

Rovira s'ha mostrat "convençut" que, una vegada presentat el recurs, el PPCV "guanyarà en els tribunals, perquè hi ha hagut ja sentències del Tribunal Constitucional en el mateix sentit". "Aquesta Llei el que pretén és confiscar-se, amb caràcter obligatori, d'uns fons de les entitats locals i Diputacions. No hi ha una llei com aquesta en tota Espanya", ha criticat.

El diputat del PP ha apuntat que "en totes les comunitats autònomes hi ha fons de cooperació i és l'autonomia qui estableix uns diners que es reparteix a les entitats locals". De fet, ha afegit, en algun cas com Castella i Lleó, les diputacions reben diners.

Per contra, ha denunciat que en la Comunitat Valenciana "es pretén fer el contrari en obligar per llei a les diputacions a posar diners damunt de la taula, quan els objectius de les entitats provincials són uns altres, com atendre els municipis xicotets".

Finalment, Rovira ha expressat que el PPCV "tampoc està d'acord amb els criteris d'aquest fons": "L'únic criteri bàsic és la població i afavorirà als municipis amb molta població mentre perjudicarà els municipis xicotets".

Arxivat a:

Destacats