El PPCV proposarà un "gran acord" amb mesures "serioses" per a agilitzar les ajudes a les zones afectades

Guardar

El president del Partido Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón
El president del Partido Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Carlos Mazón, ha anunciat que la seua formació presentarà en Les Corts un "gran acord" amb mesures "concretes" i "serioses" per a "agilitzar" les ajudes a les zones afectades pels grans incendis, entre elles la compensació de les quotes d'autònoms afectats i la rebaixa del tram autonòmic de l'IRPF durant els dos pròxims exercicis.

"Es tracta que tothom acoste el muscle perquè les ajudes siguen efectives i no es perden en la burocràcia, i estaria bé que el president de la Generalitat, Ximo Puig, vulga comptar amb els grups per a treballar en conjunt", ha expressat Mazón en un comunicat.

"Cal treballar en mesures fiscals que siguen concretes, com la compensació de les quotes d'autònoms, ramaders i agricultors afectats com a mínim en els pròxims dos anys, i també cal rebaixar el tram autonòmic de l'IRPF durant els dos pròxims exercicis per a la recuperació de tots els afectats", ha especificat.

El líder 'popular' ha defensat la necessitat de comptar amb ajudes concretes per a la rehabilitació i recuperació dels habitatges i ha instat les administracions a "bolcar-se en els plans de promoció del turisme d'interior a la Vall d'Ebo i a Begís, així com en altres municipis afectats, plans als quals haurien de sumar-se també les diputacions provincials".

El president del PPCV ha indicat que a aquestes mesures "cal sumar les ajudes directes i la regeneració mediambiental i començar quan siga possible amb els treballs de la reforestació". "Rapidesa, serietat, mesures concretes i treballades, amb l'acord de tots és el que proposa el PPCV", ha reivindicat.

Així mateix, ha instat el president Ximo Puig a "dir com més prompte millor si dona suport a la sol·licitud del PP que les zones afectades pels grans incendis siguen declarades pel Govern com a zones greument afectades per emergència de protecció civil perquè les ajudes s'agiliten".

"Ha de dir si ho secunda ací i si ho secundarà, a través dels diputats del PSOE en el Congrés", ha afirmat Mazón, qui ha apostat per "començar a treballar ja per a fer les primeres valoracions dels danys, reactivar el teixit productiu de les zones afectades i donar totes les facilitats a les persones afectades per a recompondre la seua vida". "El suport anímic després d'uns incendis desoladors ha d'anar acompanyat de mesures concretes i urgents", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats