El PPCV proposa baixar al 3% l'impost de l'habitatge a les rendes inferiors a 30.000 € anuals

Aquesta proposta se suma a la resta de mesures per abaixar els impostos a la Comunitat en 1.530 milions d'euros i una reducció de la pressió fiscal d'un 15,9%

Guardar

Carlos Mazón, líder del PPCV, i María Jose Catalá, secretaria general del PPCV
Carlos Mazón, líder del PPCV, i María Jose Catalá, secretaria general del PPCV

Carlos Mazón ha assenyalat que la reunió que ha mantingut aquest matí el comité de direcció del PPCV ha fixat com a principal prioritat centrar el focus en "la millora de la sanitat i les mesures per a lluitar contra l'empobriment de la gent per la inflació, la cistella de la compra i la tributació excessiva que ofega als ciutadans de la Comunitat Valenciana".

El líder popular ha indicat que "el PPCV és l'únic partit que ha proposat una rebaixa progressiva de l'impost de l'habitatge, l'ITP. El tipus actual està al 10%. Això no es pot sostenir. Suggerim que tinga una baixada generalitzada i que siga un impost progressiu, especialment per a les rendes més baixes. Cal baixar-ho des del 9% fins al 3% en funció del cost de l'habitatge. Per això, a la proposta d'aplicar un tipus superreduït i una rebaixa del 70% per a joves, persones amb discapacitat, famílies nombroses, municipis amb el risc de despoblació i mates violència de gènere, ara afegim també a les rendes baixes inferiors a 30.000 euros. És a dir, una rebaixa del 10 al 3% per a totes les persones que tinguen ingressos baixos".

Carlos Mazón ha indicat que "seguim amb la proposta d'esprémer al màxim tota la capacitat fiscal que tenim a escala autonòmica i demanem fer-ho de manera justa, progressiva i concretant-ho amb xifres i dades concretes i no amb anuncis que ningú sap quan arribarà".

"Des del PPCV insistirem amb la reforma fiscal per als salaris més baixos i per als quals més ho necessiten perquè la pobresa està pujant a la Comunitat Valenciana, i per això vam tornar a presentar ahir en Les Corts nostra proposta fiscal íntegrament", ha afegit.

El president del PPCV ha afirmat que ja fa un any "que des del PPCV vam proposar una gran revolució i reforma fiscal amb mesures concretes. La nostra baixada d'impostos suposaria un estalvi de 1.530 milions d'euros als ciutadans i una reducció de la pressió fiscal d'un 15,9%. Ens alegrem que algun membre del Consell diga, nou mesos després, que no estaria malament abaixar impostos. Però trobem a faltar alguna concreció quan és més urgent i necessària que mai una baixada d'impostos especialment a les rendes més baixes".

Mazón ha recordat que les propostes de rebaixa fiscal del PPCV "han rebut el no sistemàtic del Consell. No val anunciar baixades d'impostos sense concretar-les, sense dir a qui afectaran

Arxivat a:

Destacats