El PPCV demanarà la creació de línies directes per als sectors empresarials i artesanals implicats en les festes tradicionals de la Comunitat Valenciana

El portaveu de Cultura, Luis Martínez, proposa ajudes per a la música, com sol·licitar al Govern d'Espanya la rebaixa de l'IVA en els instruments musicals

Guardar

Luis Martinez amb FSMCV
Luis Martinez amb FSMCV

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana demanarà en el Debat de Política General que comença dilluns que ve en Les Corts la creació de línies directes per als sectors empresarials i artesanals implicats en les festes tradicionals de la Comunitat.

Així ho ha explicat el portaveu de Cultura del GPP en Les Corts, Luis Martínez, qui ha assenyalat que amb aquesta proposta es busca "incentivar a tot el teixit que ajuda a sustentar festes com les Falles, Magdalena, les Fogueres, els Moros i Cristians o els espectacles pirotècnics, entre altres".

A més, el GPP sol·licitarà la creació, a través de l'IVF, d'una línia de crèdit per a finançar els projectes artístics d'empreses i autònoms dels sectors d'arts escèniques, música i sector audiovisual amb domicili fiscal a la Comunitat Valenciana.

Una altra de les propostes insta a modificar la Llei de Mecenatge Cultural per a incloure a les associacions de caràcter cultural i popular que formen part de l'activitat pròpia del patrimoni immaterial de la Humanitat de la UNESCO com les Falles de València, així com a aquelles associacions de caràcter cultural popular que tinguen vinculació directa en l'organització desenvolupe de les Gaiates de Castelló i en les Fogueres d'Alacant.

El diputat s'ha reunit en les últimes setmanes amb diferents representants de l'àmbit cultural per a recollir propostes i traslladar-les al debat. Així, Martínez ha mantingut trobades amb la presidenta de les Federacions Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González. "Hem analitzat les necessitats del sector i vist la necessitat d'implantar línies d'ajuda, com sol·licitar al Govern d'Espanya la rebaixa de l'IVA en els instruments musicals".

Bono esportiu

A més, el GPP presentarà propostes relacionades amb l'àmbit esportiu. Martínez s'ha reunit amb Juan Carlos Gómez Pantoja, president de la Federació d'Empresaris d'Instal·lacions Esportives, en la qual es va insistir en la necessitat de reactivar els centres esportius, que encara pateixen limitacions d'espai amb motiu de la Covid. Martínez ha assenyalat que entre les propostes de resolució en matèria d'Esports per al debat està la implantació d'un bo esportiu.

En aquest apartat es recullen com a propostes de resolució buscar una fórmula de col·laboració públicoprivada perquè València siga candidata a l'edició 37 de l'America's Cup i instar al Govern de la Nació al fet que recolze la candidatura valenciana per a celebrar la Copa Amèrica en la ciutat de València.

Arxivat a:

Destacats