El PPCV exigeix a Puig un gir immediat en la gestió davant el col·lapse sanitari a la Comunitat

El PPCV presentarà mocions en tots els ajuntaments de la Comunitat perquè les SAMU compten amb un metge

Guardar

El portaveu de sanitat del Grup Popular, José Juan Zaplana, i el sotssecretari d'organització del PPCV, Juanfran Pérez Llorca
El portaveu de sanitat del Grup Popular, José Juan Zaplana, i el sotssecretari d'organització del PPCV, Juanfran Pérez Llorca

El portaveu de sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha exigit hui a Puig un "gir immediat en la gestió davant el col·lapse sanitari en la Comunitat" amb l'inici de l'estiu.

El portaveu de sanitat del Grup Popular, José Juan Zaplana, i el sotssecretari d'organització del PPCV, Juanfran Pérez Llorca, han realitzat declaracions a la porta de l'Hospital Sant Joan d'Alacant on ahir va morir un veí per un infart després de ser atés per una SAMU sense metge. "Les contínues retallades sanitàries de Puig estan provocant una desatenció sanitària important. Ahir mateix vam veure com una persona va morir per no rebre l'atenció sanitària necessària perquè la SAMU va acudir sense metge".

El PP sol·licitarà la compareixença urgent del conseller en les Corts "perquè done compte i explique els grans problemes que a només deu dies del començament de l'estiu ja estem patint en la Comunitat Valenciana".

Zaplana ha assenyalat que "exigim a Puig un gir immediat en la gestió sanitària en la Comunitat. La situació és dramàtica per les retallades en el sistema sanitari públic i que fan presagiar un estiu negre en la Comunitat. El col·lapse del sistema sanitari, quan només portem deu dies de juliol, es deu a la falta de personal per improvisar places i acomiadaments, el tancament de centres de salut a la vesprada, la no obertura de 26 consultoris en zones de costa i la falta de personal en els serveis d'urgències i emergències".

"Des del passat 1 de maig en què Puig va acomiadar a 6.600 sanitaris venim avisant i amb la falta de previsió en la preparació de la campanya d'estiu la situació s'ha agreujat".

El portaveu popular ha recordat que "aquesta mateixa setmana el conseller va dir que les SAMU podien actuar sense metge. Això és un desconeixement total de la normativa de la seua pròpia Conselleria ja que les SAMU és ajuda mèdica urgent i no un altre tipus de dispositius com una ambulància de transport no assistit, una SVB (suport vital bàsic) o una SVE (suport vital infermera)".

"La situació és dramàtica. Estan confonent a la població on els diferents serveis sanitaris no fan cadascun el que han de fer i els sanitaris no tenen els rols adequats dins d'aqueixa atenció sanitària. Aqueixa situació provoca que es pose la salut de la gent en perill i que ens costen vides. Cada dia veiem amb estupor com Puig està desmantellant els serveis sanitaris públics, ja siguen les SAMU, l'Hospital de Torrevella, l'assistència en el nord de Castelló, els quatre i cinc dies d'espera a l'Hospital General de València per a tindre un llit, o els 155 dies per a una intervenció quirúrgica a l'Hospital Sant Joan d'Alacant", ha afegit.

Mocions als ajuntaments

Per part seua, el sotssecretari d'organització del PPCV, Juanfran Pérez Llorca, ha anunciat que el PPCV presentarà mocions en tots els ajuntaments de la Comunitat perquè les SAMU tinguen metge. "Denunciem el caos en la situació sanitària. Ha començat l'estiu i tenim problemes molt importants com la falta de metges en la SAMU produint situacions molt greus. Quan hi ha una situació urgent, és necessari un metge per a atendre de manera adequada a la població".

 

Arxivat a:

Destacats