El PP exigix al Govern de Sánchez que reivindique davant Europa la lliure circulació dels productes agroalimentaris espanyols

Guardar

El portaveu d'Agricultura del PP, Luis Martínez
El portaveu d'Agricultura del PP, Luis Martínez

El portaveu d'Agricultura del GPP, Luis Martínez, ha exigit hui al Govern de Sánchez que "reivindique davant la Unió Europea la lliure circulació dels productes agroalimentaris espanyols".

El GPP ha presentat una iniciativa parlamentària en la qual davant el conflicte francés demana que "es protegisca i no es deixe desemparats als agricultors de la Comunitat Valenciana i als nostres transportistes".

"Durant les últimes setmanes estem vivint atacs, per part d'agricultors francesos, pel trànsit de productes agrícoles espanyols per les carreteres de França", ha reiterat.

L'exportació de cítrics i altres productes agrícoles valencians està veient-se perjudicada perquè els productes no arriben al seu destí. Amb les conseqüents pèrdues econòmiques que això comporta", ha assegurat.

El diputat popular ha explicat que "la Comunitat Valenciana és la major productora de cítrics d'Espanya, dels quals dediquen un percentatge molt alt a l'exportació, sent Alemanya i França els principals mercats d'exportació i les fruites i fruits comestibles el seu principal producte exportat (el 46,4% de les seues exportacions agroalimentàries). Exportem productes agroalimentaris per valor de més de 8.000 milions d'euros, la qual cosa representa el 13,2% del total nacional".

Luis Martínez ha afirmat que "els agricultors valencians i espanyols complixen les normatives, que són les mateixes normatives europees que s'apliquen als francesos. Per tant, no són una competència deslleial com sí que ho són les importacions que arriben d'altres països tercers".

En este sentit, ha denunciat que "davant la situació que estem veient, el govern de Sánchez no ha fet cap defensa dels agricultors i transportistes espanyols davant el govern francés i autoritats de la Unió Europea".

Destacats