El PPCV exigeix al Govern de Sánchez un fons d'anivellació de 1.782 milions per a igualar a la Comunitat Valenciana

Guardar

El síndic del GPP, Miguel Barrachina
El síndic del GPP, Miguel Barrachina

El síndic del GPP, Miguel Barrachina, ha exigit hui al Govern de Sánchez que "pose en manera immediata i urgent un Fons d'Anivellament de 1.782 milions que ens iguale als que estan molt millor que nosaltres".

El GPP presenta una iniciativa en Les Corts que "exigix que este fons s'implante ja en 2024, duent a terme les modificacions normatives i pressupostàries necessàries, i es mantinga cada any fins que concloga la reforma del sistema de finançament autonòmic".

Així, el síndic ha explicat que "esta reivindicació avalada pels informes del Comité d'Experts i d'entitats independents com FEDEA".

Barrachina ha explicat que "el govern de Sánchez ha d'ocupar-se del que realment preocupa els espanyols. Reformar el sistema de finançament és una qüestió urgent i de justícia perquè a Espanya no hi haja ciutadans de primera i de segona" i ha lamentat que "tinguem un president del Govern que està més preocupat per assumptes que enfronten als espanyols i per acontentar els seus socis separatistes que per gestionar i governar per a tots".

Barrachina ha assegurat que "des del PPCV no acceptarem que s'arriben a acords bilaterals perquè Sánchez mantinga la seua butaca en La Moncloa. No volem ser més que ningú, però tampoc menys"

Així, el síndic del GPP ha recordat que "este fons d'anivellament ens permet mantindre el nivell d'inversions en matèria educativa, sanitària i en polítiques socials. No volem que se'ns menystinga"

Barrachina ha assegurat que "el govern de Sánchez té una factura pendent d'abonar a la Comunitat Valenciana pel "infrafinançament" autonòmic. Objectivament, la nostra és una de les comunitats pitjor tractades des del punt de vista del finançament, però que ha de continuar sufragant els servicis públics com la sanitat, els servicis socials i ens podríem haver evitat el 78% del deute acumulat".

Destacats